Debaterke GFML zmagale na debatnem turnirju v Celju

»Vsa pripravništva bi morala biti plačana« so trdile debaterke ljutomerske gimnazije in v finalu premagale ekipo Gimnazije Bežigrad

Prlekija-on.net, ponedeljek, 20. oktober 2014 ob 13:41
Debatni turnir v Celju

Debatni turnir v Celju

Zmagovalke letošnjega prvega debatnega turnirja na Gimnaziji Celje Center, na katerem je sodelovalo 27 ekip iz cele Slovenije, so debaterke GFML Helena Beznec, Betka Perc in Ula Ritlop.

Suvereno so zagovarjale plačano pripravništvo in trdile, da si večina mladih, ki končajo študij in torej nimajo več statusa študenta in ugodnosti v zvezi z njim, neplačanega pripravništva niti ne more privoščiti, saj potem nimajo od česa živeti. So diplomirali, izobraženi so za delo, rabijo pa izkušnje, torej pripravništvo, če želijo dobiti ustrezno službo. Če jih starši ne morejo vzdrževati, si neplačanega, vendar njim ustreznega pripravništva ne morejo privoščiti, zato morajo sprejemati službe, ki jim pomagajo preživeti, ne ustrezajo pa njihovi izobrazbi, zaradi neprimernih izkušenj pa se jim njihovi izobrazbi primerna služba vedno bolj izmika.

Poleg tega, da so bile GFML-jevke zmagovalke turnirja, so se vse tri uvrstile tudi med 10 najboljših govorcev na turnirju.


Več v Kultura in izobraževanje