Tujci unovčevali ponarejene bankovce za 100 evrov

Na območju Lenarta, Sv. Jurija ob Ščavnici in Križevcev pri Ljutomeru so unovčevali ponarejene bankovce za 100 evrov in jih spravili v obtok kot prave

Prlekija-on.net, torek, 21. oktober 2014 ob 13:191
Denar

Denar

Kriminalisti in policisti PU Murska Sobota so 17.10.2014 ob 18.50 uri na pomurski avtocesti odvzeli prostost petim državljanom Romunije starim od 26 do 38 let, zaradi utemeljenih razlogov za sum storitve šestih kaznivih dejanj ponarejanje denarja po 243. člena KZ-1. Državljani Romunije so uporabljali osebni avtomobil, znamke Alfa Romeo, črne barve, začasnih madžarskih registrskih številk.

Z zbiranjem obvestil je doslej bilo ugotovljeno, da so osumljeni omenjenega dne na območju Lenarta, Sv. Jurija ob Ščavnici in Križevcev pri Ljutomeru unovčevali ponarejene bankovce za 100 evrov in jih spravili v obtok kot prave. Osumljeni so s ponarejenimi bankovci plačevali napitke v lokalih in v trgovinah kupovali izdelke v manjših zneskih. S strani oškodovancev pa so pri tem prejemali vračilo v originalnem evrskem denarju.

Osumljeni so bili privedeni na zaslišanje k preiskovalnemu sodniku v Murski Soboti, ki je na predlog Okrožnega državnega tožilstva zoper vse odredil pripor.

Ker obstaja sum, da so državljani Romunije izvršili še več kaznivih dejanj kot jih ima policija v svoji evidenci, pozivajo vse občane, ki so imeli kontakte pri plačevanju s tujci, da to prijavijo na najbližjo policijsko postajo.


Več v Črna kronika