Veter podiral drevesa

Voda je zalivala hiše, veter pa je podiral drevesa in odkrival strehe

Prlekija-on.net, sreda, 22. oktober 2014 ob 08:42
V Ljutomeru je ponoči pihal močan veter

V Ljutomeru je ponoči pihal močan veter

V noči iz torka na sredo, so večji del države zajele hude nevihte z močnimi nalivi in močnim vetrom, ki so povzročile nemalo težav. Voda je zalivala hiše, veter pa je podiral drevesa.

V našem koncu je predvsem veter povzročil nekaj težav, ki je podrl nekaj dreves. Tako Uprava RS za zaščito in reševanje poroča, da so ob 4.30 delavci cestnega podjetja razžagali in odstranili podrto drevo, ki je padlo na cesto v naselju Libanja v občini Ormož. Ob 4.43 se je podrlo drevo na Mladinski ulici v Gornji Radgoni, ki so jo odstranili gasilci PGD Gornja Radgona, ob 5.52 pa se je podrlo drevo v naselju Murščak v občini Radenci. Odstranili so ga gasilci PGD Hrašenski Vrh.

Ob 6.24 je drevo padlo na cesto Spodnji Ključarovci-Lunovec, občina Ormož, kjer so posredovali gasilci Ključarovci, ki so drevo razžagali in odstranili. Ob 7.13 pa je poplavilo kmetijo v naselju Boračeva v občini Radenci, ob 9.04 pa se je na cesto proti glinokopu v Ormožu zaradi močnega vetra podrlo drevo. Gasilci PGD Ormož so drevo razžagali in odstranili,ter očistili cestišče.

Ob 9.42 se je ob cesti pri gasilskem domu v Obrežu, občina Središče ob Dravi, zaradi močnega vetra zlomil električni drog. Posredovali so delavci Elektra Maribor. Ob 11.07 pa so s ceste Lešnica-Strezetina, občina Ormož, delavci Komunalnega podjetja Ormož odstranili blato, ki ga je na cestišče naplavila meteorna voda.


Več v Narava