Misijonska tržnica v Gornji Radgoni

V Gornji Radgoni so mladi, skavti, ministranti in bodoči birmanci pred cerkvijo sv. Petra pripravili misijonsko tržnico

Marjan Slavič, sreda, 22. oktober 2014 ob 10:02
Svetovni dan misijonov v Gornji Radgoni

Svetovni dan misijonov v Gornji Radgoni

Svetovni dan misijonov je poseben trenutek, ko se verniki iz raznih celin preko molitve in dobrih del združijo v solidarnosti v podporo mladih Cerkva v misijonskih deželah.

V nedeljo 19. oktobra, obhajamo 88. svetovni dan misijona, pod geslom »Prižigajmo plamen veselja«, ko se spominjamo naših misijonarjev in misijonark ter zahvala in hvaležnost za delovanje in poslanstvo misijonarjev ter njihovih dobrotnikov in podpornikov doma in po svetu. V misijonih trenutno deluje 74 slovenskih misijonark in misijonarjev. Cerkvi na Slovenskem je hvaležna za misijonsko prebujenost ljudi, ki z odgovornostjo zrejo prek meja domovine ter z molitvijo in darovi pomagajo pri premagovanju revščine, bolezni, nepismenosti ter drugih stisk in težav.

Na ta dan nas Cerkev še posebej vabi, da naše misijonarje pri njihovem delu podpremo z molitvijo in darovi.  Tudi v župniji sv. Petra v Gornji Radgoni so mladi, skavti, ministranti in bodoči birmanci pred cerkvijo sv. Petra pripravili misijonsko tržnico, kjer so ponujali na stojnicah domače pecivo, pečene kostanje, mošt, razne spominke, ročno izdelano okrasje ter še kaj. Ves izkupiček prostovoljnih prispevkov, kakor tudi nabirka pri vseh nedeljskih mašah je namenjena prav za potrebe in delovanje naših misijonarjev po svetu. Pri sv. maši, ki jo je daroval duhovni pomočnik Marjan Pučko, je bilo moč izbrati iz njegovih besed, kako pomembno je prižgati plamen veselja v svojih srcih in kako plemenito je ta plamen nato razdajati tistim. ki so ga najbolj potrebni.

Škofijska misijonska prireditev je bila tokrat v nedeljo, 19. oktobra, v župnijski cerkvi Marijinega obiskovanja v Markovcih, kjer je bila najprej molitvena ura, ki jo je vodil murskosoboški škof ordinarij, msgr. dr. Peter Štumpf, vsem navzočim sta pa spregovorila misijonarja Matjaž Legan, ki deluje v Malaviju ter Jože Mlinarič iz Ruande.


Več v Kultura in izobraževanje