D-Dur predstavlja svojo prvo avtorsko skladbo Ona pleše

V skupini D-Dur so svoje mesto našli Robert Tibaut, Mario Horvat in Marko Kardinar

Prlekija-on.net, petek, 24. oktober 2014 ob 08:33
D-Dur

D-Dur

D-Dur je skupina treh mladih in ambicioznih fantov iz Prekmurja, ki jih druži ljubezen do glasbe. Fantje so skupno glasbeno pot začeli pred dobrim letom dni. V času delovanja so priložnost, da se predstavijo, dobili na mnogih prireditvah doma in tudi v tujini, na kar so še posebej ponosni.

V skupini D-Dur so svoje mesto našli Robert Tibaut, Mario Horvat in Marko Kardinar. Za vse fante bi lahko rekli, da so že izkušeni glasbeniki, saj skupina D-Dur za nobenega izmed njih ni »prva postaja« na njegovi glasbeni poti. Glavni vokal in basist skupine je Robert, ki narodno-zabavne pesmi popestri tako, da jih zaigra na klarinet. Mario je kitarist in se lahko pohvali, da je napisal besedilo in glasbo za njihovo prvo avtorsko skladbo, Ona pleše. Marko igra na harmoniko in sam zase pravi, da je »prej spravil glas iz harmonike kot iz sebe«.

Biti del resne glasbene skupine in ustvarjati kvalitetno glasbo ter povrh vsega še uživati, je bila želja vsakega izmed njih. Njihov bogat repertoar vključuje narodno-zabavne, domače in tuje zabavne pesmi. Odlikuje jih troglasno petje.

Z veliko mero vztrajnosti, zagnanosti in intenzivnih vaj, so člani skupine D-Dur uspeli uresničiti svoj prvi zastavljeni cilj. Po dobrem letu skupnega dela so posneli svojo prvo avtorsko skladbo z naslovom Ona pleše, ki so ji dodali še videospot. Z njo so se premierno predstavili na radiu Murski val, kjer vam skladbo lahko predvajajo kot glasbeno željo. Fantje pravijo, da jim ta uspeh daje upanje, da se bodo avtorske skladbe vrstile tudi v prihodnje.

Vabljeni, da pesem poslušate na strani Youtube ali kot glasbeno željo na Murskem valu. Fantom in dogajanju v skupini pa lahko sledite na njihovi strani na Facebook-u (Skupina D-dur).

Videospot si lahko ogledate tudi spodaj.


Več v Glasba in film