Mladi Prleki na Brdu

Posvet bo potekal v torek, 4. novembra, na Brdu pri Kranju

Prlekija-on.net, ponedeljek, 27. oktober 2014 ob 15:45
Peter Debeljak pred MCP na Spodnjem Kamenščaku z občinsko svetnico Nino Stegmüller

Peter Debeljak pred MCP na Spodnjem Kamenščaku z občinsko svetnico Nino Stegmüller

Direktor Urada Republike Slovenije za mladino mag. Peter Debeljak skupaj z Mladinskim svetom Slovenije sklicuje Posvet mladinskega sektorja 2014, ki bo potekal v torek, 4. novembra, na Brdu pri Kranju.

Posvet mladinskega sektorja je letni dogodek namenjen mladim, mladinskim delavcem in voditeljem, predstavnikom mladinskih organizacij in organizacij za mlade in vsem drugim, ki na takšen ali drugačen način soustvarjajo in sooblikujejo področja, politike in programe za mlade.

Namen letošnjega posveta je izpostaviti pričakovanja sektorja in njegova priporočila za deležnike, ki skupaj z mladimi, mladinskimi organizacijami in organizacijami za mlade sektor tudi sooblikujejo. Njihova skupna pričakovanja in priporočila bodo umestili v zaključno resolucijo posveta.

Posveta se bo udeležila tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Stanka Setnikar Cankar, ki bo predstavila svoje poglede na situacijo ter načrte Vlade RS na področju mladine, v kolikor bo pa terminski plan že načrtovanih obveznosti dopuščal se bo posveta tudi udeležila ljutomerska županja, mag. Olga Karba. Svojo udeležbo so med drugimi že potrdili predstavniki Mladinskega sveta Ljutomer in Mladinskega centra Prlekije-Pokrajinskega centra nevladnih organizacij, socialnega podjetja.

Vabilo in urnik posveta

Prijave se sprejemajo do 27. oktobra 2014.

Na posvet se še danes lahko prijavijo tudi predstavniki drugih mladinmski struktur ter vsa druga zainteresirana javnost iz območja Prlekije oziroma pomurske regije.


Več v Kultura in izobraževanje