V neredih pred tekmo v Mariboru poškodovan tudi policist

Policisti so izdali več plačilnih nalogov v zvezi s prekrški pred, med in po tekmi Lige prvakov

Prlekija-on.net, četrtek, 6. november 2014 ob 16:30
Maribor - Chelsea

Maribor - Chelsea

Tekmo Lige prvakov med ekipama NK Maribor in Chelsea FC iz Velike Britanije si je ogledalo okoli 12.500 gledalcev, od tega okoli 2.000 pripadnikov navijaške skupine "Viole", nameščenih na južni tribuni in okoli 650 gostujočih navijačev, nameščenih na severni tribuni ter okoli 200 gostujočih navijačev nameščenih na tribuni zahod.

Policisti so v zvezi z nogometno tekmo izvedli nekaj ukrepov. Pred  tekmo, okoli 20.19, je iz smeri Slovenske ulice v smeri stadiona prišla skupina 15-20 angleških navijačev, ki so se izgubili in se nevede znašli na južnem delu stadiona. Med potjo so vzklikali navijaške vzklike, kar so zaznali navijači Viol, ki so že bili na južnem delu stadiona. Med obema skupinama je prišlo do pretepa, zaradi česar so takoj posredovali policisti. Med intervencijo je iz smeri, kjer so bili navijači Viol, v smeri gostujočih navijačev, mimo policistov priletela steklenica. Ta je v glavo zadela policista PU Maribor. Poškodovanega policista so z reševalnim vozilom  prepeljali v UKC Maribor. Tam so ugotovili, da je lažje telesno poškodovan, po zaključenem opazovanju pa je bil odpuščen v domačo oskrbo.

Zaradi opisanega pretepa so policisti trem domačin navijačem izdali plačilne naloge in jih pridržali do streznitve. Vsi udeleženci pretepa so upoštevali navodila policistov, ki so skupini ločili, razen opisanih treh, ki so se želeli še naprej pretepati. Eden od naštetih že ima izrečen ukrep prepoved obiska športnih prireditev, povezanih z nastopom članske ekipe NK Maribor.

Ob 20.44 uri so policisti na južnem platoju stadiona od varnostnikov prevzeli dve osebi, ki sta na stadion skušala vstopiti s ponarejenima vstopnicama. Čakata ju kazenski ovadbi.

Ob 20.54 uri so policisti na Mladinski ulici izrekli globo gostujočemu navijaču, ker je udaril varnostnika.

Ob 21.25 uri so policisti izdali plačilni nalog domačemu navijaču, ki je na južnem platoju pristopil do skupine gostujočih navijačev, udaril enega gostujočega navijača in skušal pobegniti. Med begom so ga prijeli policisti,  ker pa se ni hotel pomiriti, so ga policisti pridržali do streznitve.

Ob 21.35 uri so policisti na južnem delu stadiona izdali plačilni nalog domačemu navijaču, ki je hujskal ostale in izzival k pretepu. Policisti so ga do zaključka tekme pridržali.

Ob 22.28 uri so policisti na severnem platoju izrekli globo dvema gostujočima navijačema, ki nista upoštevala navodil varnostnikov in policistov in sta se do njih nedostojno vedla.

Policisti so po tekmi izdali plačilni nalog domačemu navijaču, ki je med tekmo prižgal baklo.


Več v Črna kronika