Nepridipravi uničili betonska korita in očrnili podobo mesta

Komu so v napoto korita z rožami?

Jože Žerdin, ponedeljek, 17. november 2014 ob 11:151
Uničena betonska korita v Lendavi

Uničena betonska korita v Lendavi

Mesto Lendava pod obronki slikovitih Lendavskih goric je iz leta v leto vse lepše urejeno, kajti občina daje velik poudarek na razvoju turizma. Turisti in naključni obiskovalci so deležni veliko kulturnih in športnih užitkov, ob tem pa ni zanemarjena domača lendavska kulinarika, kot je bograč, pereci ter odlična in vrhunska vina. Za razvoj turizma v mestu Lendava tudi skrbijo po svojih močeh Turizem Lendava Turistično društvo Lendava, svoj prispevek pa nedvomno dajejo tudi lendavske Terme.

Staro mestno jedro s stavbami je v samem mestu lepo urejeno, ponekod pa je še moč najti črno piko na tem področju. V Kidričevi ulici in Trgu ljudske pravice je nekaj zgradb, ki so sicer prazne, med njimi je tudi ta objekt na sliki, ki že nekaj časa sameva. Oni dan se je nekdo od objestnežev znesel nad betonska korita, ki so postavljena ob objektu in jih je dobesedno uničil in pustil pravo razdejanje. V teh koritih so še do nedavnega lepo cvetele rožice, a danes je slika žalostna in klavrna.

Na tem mestu vsak dan gre na sprehode skozi mesto Lendava od Termah Lendava veliko turistov, ki se zgražajo nad takim početjem. Taka slika res kvari videz lepot mesta Lendava. Kdo je torej v občini Lendava na potezi, da korita odstranijo od objekta in pločnika, da se prostor očisti, da bodo pohodniki in pešci bolj varni?


Več v Črna kronika