Tradicionalno tekmovanje Strelskega društva Rudar Presika

Tekmovalci so se pomerili v tekmovanju v streljanju z malokalibrsko puško

Jože Žerdin, torek, 18. november 2014 ob 23:25
Tekmovanje SD Rudar Presika

Tekmovanje SD Rudar Presika

Strelsko društvo Rudar Presika je v nedeljo, 16. novembra, na strelišču v Presiki organiziralo tradicionalno Martinovo tekmovanje v streljanju z malokalibersko puško - 10 strelov leže. Na strelišču v Presiki je v treh kategorijah nastopilo 21 strelcev.

V kategoriji člani do 50 let je zmagal Tonček Križanič iz Stročje vasi s 84 krogi, drugi je bil Bojan Pergar iz Pristave, ki je zadel 80 krogov, tretji pa je bil Ivo Pintarič iz Presike z 79 krogi. V tej kategoriji je nastopilo 7 strelcev. V kategoriji starejši strelci od 50 do 65 let je slavil Stanko Habjanič iz Veščice z 72 krogi, drugi je bil Ivo Belcl iz Lahoncev, tretji pa Dušan Kosi iz Presike. V tej kategoriji je nastopilo 11 strelcev. V kategoriji veterani je zmagal Milan Bratinščak iz Ljutomera, drugo mesto je zasedel Jože Grnjak iz Rinčetove Grabe, tretji pa je bil Edi Leskovar iz Stare gore pri Svetem Juriji ob Ščavnici. V tej kategoriji so nastopili 4 strelci.

Naslednjo, že 10. tradicionalno strelsko tekmovanje članov SD Rudar, pripravljajo ob Dnevu samostojnosti in enotnosti, za prehodni pokal strelskega društva Rudar Presika.


Več v Družabno