Na Šafarskem slovesno dvignili zastavo in nazdravili prvemu mestu v kategoriji trška in druga urbana jedra

Gostje prireditve so bili iz Velikih Lašč

Jože Žerdin, torek, 18. november 2014 ob 23:35
Svečano so izobesili zastavo, ki jo je podelila Turistična zveza Slovenije v okviru vseslovenske akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna 2014

Svečano so izobesili zastavo, ki jo je podelila Turistična zveza Slovenije v okviru vseslovenske akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna 2014

Občina Razkrižje, člani Turistično narodopisnega društva (TND) Razkrižje in turistični ponudniki iz Šafarskega so v soboto, 15. novembra, pripravili slovesnost, kajti ob tej priložnosti so svečano izobesili zastavo, ki jo je Turistična zveza Slovenije v okviru vseslovenske akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna 2014, podelila v čast zmagovalnemu naselju Šafarsko, v kategoriji za prvo mesto trška in druga ubrana jedra.

Ob tej priložnosti so se prireditve udeležili domačini in gostje iz Velikih Lašč, s katerimi so že leta 2005 podpisali listino o trajnem sodelovanju. Na svečani prireditvi so zbrane obiskovalce nagovorili župan občine Razkrižje Stanko Ivanušič, v imenu vaščanov Šafarskega Branko Gašparič, v imenu gostov župan občine Velike Lašče Anton Zakrajšek in predsednica Društva podeželskih žena Velike Lašče Milka Debeljak.

Po kulturnem programu so domači ponudniki ponujali lastne proizvode ter razkriške posebnosti. Domačini in gostje so se skupaj odpravili na ogled turističnih in naravnih znamenitosti, ki jih slikovito Šafarsko ponuja, kot je prazgodovinska naselbina, čevljarski in dimnikarski muzej, žganjekuha na stari način in druge turistične zanimivosti. Člani TND Razkrižje so druženje sklenili in gostom iz Velikih Lašč prikazali šaljivi način krst mošta po razkriško, obiskala pa jih je tudi Vinska kraljica Martina XV.


Več v Družabno