Cvet slovenskih gasilk v Murski Soboti

Murska Sobota je gostila 26. slovenski posvet predsednic komisij za članice

Jože Žerdin, sreda, 19. november 2014 ob 21:45
Gasilke v Murski Soboti

Gasilke v Murski Soboti

Regijski svet in gasilsko poveljstvo za Pomurje, sta ob pomoči komisije za delo s članicami in Gasilsko zvezo Slovenije v Murski Soboti pripravili 26. posvet predsednic komisij za članice - gasilke pri slovenskih Gasilskih zvezah. Dvodnevnega srečanja in posveta se je udeležilo okrog 170 gasilk iz 79 slovenskih Gasilskih zvez.

Za gasilke so organizatorji pripravili številne delavnice, ki so vključevale delo na področju teorije in prakse. V delavnici so spoznale prekmursko kulinariko in obrti, saj so izdelovale rože iz krep papirja in izdelke iz ličja. Med drugim so se gasilke v Murski Soboti seznanile kako deluje regijski center za obveščanje, kako so gasilci pripravljeni in izurjeni ob morebitnih intervencijah ter kako v praksi uporabljajo radijske zveze.

Na posvetu je bilo tudi govora o bolečinah v hrbtenici, gluhosti ter kakšni so medsebojni odnosi med gasilci in občani. Prav gotovo je bil posvet za gasilke najbolj zanimiv, ko so se lotili praktičnega dela in usposabljanja. Imele so redovne vaje, se naučile vezati vrvne vozle, spoznale gasilska vozila in njihovo tehniko, opravile vajo CTIF in se pomerile v taktični gasilski vaji vstop v prostor z dihalnimi aparati. Na dvodnevnem posvetu, delavnicah in srečanju so spoznale utrip pokrajine ob Muri in njeno razvejeno delo gasilstva.


Več v Kultura in izobraževanje