Seniorski večer z vinsko kraljico

Nastop folklorne skupine KD Janko Divjak s Kapele

Filip Matko, petek, 21. november 2014 ob 14:11
Novembrski seniorski večer

Novembrski seniorski večer

Kot voditeljici sta v četrtek, 20. novembra, izpeljali tradicionalni seniorski večer v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, Helena Maguša Stanek in Marija Erveš. Slednja je v uvod triurnega druženja ob 18. uri prebrala pesem »Martinov očenaš«, ki jo je napisala 90-letna stanovalka DOSOR-ja Brigita Živec 11. novembra, prav na dan sv. Martina. Ob tem je avtorica verzov opozorila: »Nikakor nisem podpornica alkoholizma, a priporočam kozarček al' dva na dan v dobrobit zdravja našega…«

In tako je tokratni seniorski večer (tradicionalno vsak tretji četrtek v mesecu) bil 20. novembra še ves v duhu Martina. Poleg tradicionalnih udeleženk in udeležencev seniorskih večerov, stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja ter starejših občank in občanov Radenec, so se tokratnega druženja udeležili tudi stanovalke in stanovalci Dislocirane bivalne enote Radenci, ki deluje v okviru Socialno varstvenega zavoda Hrastovec.

V »Martinovem duhu«  je vse pozdravila na »pomartinovskem« druženju, kot posebna gostja, deveta vinska kraljica Društva vinogradnikov Radgonsko-kapelskih goric, Anja Trstenjak s Kapelskega Vrha. Skupaj z njo so vsi prisotni nazdravili s pesmijo: »Kol'ko kapljic, tol'ko let…«

Zaključku te pesmi je sledilo še eno presenečenje. Ob zvokih diatonične harmonike Roberta Majeriča je v prostore DOSOR-jeve kavarnice »Traminček« priplesala folklorna skupina Kulturnega društva Janko Divjak s Kapele, ki jo kot predsednik vodi Slavko Puklavec, a po strokovni (plesni) plati Slavica Kovačič. Skupina deluje že sedemnajsto leto, plešejo pa štajerske in prekmurske ljudske plese. Te so tudi prikazali kar v dveh ločenih nastopih. Na željo udeležencev druženja je vmes zapela Radmila Radojević, članica Društva upokojencev Radenci, ki že vrsto let poje v številnih pevskih skupinah oziroma zborih.

Harmonikar Robi je v nadaljevanju večera poskrbel za »podporo« pri številnih pesmicah, kot tudi za odlično »gretje« plesnih parov na plesišču kavarnice »Traminček«. V slast pa so šli tudi istoimenski piškoti – traminčki - in vse prehitro se je približala 21. ura, ko je bilo treba zaključiti tokratno, vsekakor vsestransko prijetno, novembrsko druženje.


Več v Družabno