Simon Škrlec, bobnar, ki nas je zabaval v šovu Slovenija ima talent

Pogovarjali smo se s Simonom Škrlecem, ki ga je širša javnost lahko spoznala na nedavnih nastopih v šovu Slovenija ima talent

Prlekija-on.net, sobota, 22. november 2014 ob 18:44
Pogovarjali smo se s Simonom Škrlecem, 27-letnikom iz Gornje Radgone, ki ga je širša javnost lahko spoznala na nedavnih nastopih v šovu Slovenija ima talent, kjer je s svojim izvirnim igranjem na bobne pokazal, da je vrhunski glasbenik ter zabavljač.

Tam si je tudi z odlično, energično ter zabavno bobnarsko točko prislužil direktno vstopnico v polfinale šova, kamor sta ga z zlatim gumbom poslala voditelja Vid in Pero.

Simon bobne igra že 20 let, na odrih ga trenutno lahko vidimo s skupinama Condemnatio Cristi in Vulvathrone, kot pravi se še privaja na prepoznavnost na ulici, čaka pa tudi na tisti pravi klic skupine, ki bi mu spremenila življenje. Spremljate ga lahko tudi na kanalu Youtube, kjer objavlja svoje videe. Več pa lahko izveste iz spodnjega intervjuja.

Od kdaj že igraš bobne?
Bobne igram že od svojega prvega razreda osnovne šole. Proti koncu osnovne glasbene šole sem spoznal energični bend Slipknot in takrat so me bobni začeli zelo veseliti. V srednji šoli pa sem spoznal mojo strast -  death metal. Sodeloval sem že v več bendih kot so Little Ann, Obnounce, Mora, Vulvathrone, Condemnatio Cristi, Pihalni orkester Gornja Radgona, Pihalni orkester Apače… s katerimi smo igrali tudi po festivalih kot so Metal Camp, Metal Days, Metal Mania, Rock otočec, Festival Lent…

Kakšna izkušnja je bila to, da si nastopil v šovu Slovenija ima talent?
Nastop v oddaji Slovenija ima talent je bila odlična izkušnja. Spoznal sem veliko ljudi. Vsi so bili zelo prijazni, pripravljeni pomagati in korektni. Za polfinalni nastop smo imeli veliko priprav, tako da smo dobili občutek zaupanja. Žal mi je bilo, da nismo videli nastopov drugih sotekmovalcev, tako da nisem mogel glasovati za nobenega. Občutek na odru je bil odličen, še posebej, ko sem videl, da navzoči uživajo. Po nastopu sem bil zadovoljen, saj sem tudi od žirije dobil pozitivne komentarje.

Te je kateri izvajalec posebej navdušil v šovu? Recimo, kdo je tvoj favorit za zmago?
Oddaji nisem popolnoma sledil, saj zaradi turneje nisem bil veliko doma. Med mojimi sotekmovalci je prevladovala pozitivna energija, v zaodrju smo bili sproščeni in se zabavali. Iz moje skupine me je najbolj navdušil kantavtor Dare.

Si dobil mogoče kakšno ponudbo za nastop ali igranje v kakšni skupini?
Po nastopu sem dobil ogromno pozitivnih komentarjev. Tolikšne podpore nisem pričakoval, prav tako se še privajam na prepoznavnost na ulici, v trgovinah in podobno. Dobil sem tudi ponudbe za samostojne koncerte ter sodelovanje z drugimi skupinami. Ponudbe za igranje v skupini dobivam kar pogosto ampak čakam na ta pravo, ki mi bo spremenila življenje.

Od kod ti ideja za tvoje izvirne nastope za bobni?
Kdor me pozna, ve, da se zelo rad šalim. Tako sem dobil idejo, da bi to prenesel tudi na igranje bobnov. Če ob pesmi dobim asociacije na nekaj smešnega, jo poskušam nadgraditi in posneti. Pogosto med samim igranjem dobim spet nove ideje, tako da je na koncu posnetek precej drugačen kot si ga zamislim na začetku. Pri nekaterih komadih ideje kar naenkrat padajo z neba, druge pa lahko razvijam tudi po en mesec.

Koliko časa rabiš, da izpiliš en tak nastop, kot si ga prikazal na TV?
Kot že povedano, pri nekaterih pesmih se ideje hitro porajajo, nato traja dan ali dva, da vse skupaj posnamem oziroma se pripravim. Za pesmi, ki so bolj tehnično ali koreografsko zahtevnejše, pa se ta čas podaljša tudi na 1 teden.

Te lahko tvoji oboževalci kje v kratkem vidijo na odru?
Koncerte imam s skupino Condemnatio Cristi in Vulvathrone. V kratkem pa me bodo lahko videli tudi na samostojnih koncertih po Sloveniji in na urah poučevanja bobnanja.

Bi kaj sporočil svojim oboževalcem, ki se jih je v zadnjih tednih verjetno veliko nabralo?
Najprej bi se rad zahvalil vsem, ki me podpirate, gledate moje videe, jih delite naprej, kajti le tako pridem v stik z novimi ljudmi. Na Youtube-u, kjer objavljam posnetke, se lahko naročite na moj kanal (SimonSkrlec) ali všečkate mojo facebook stran (Simon Škrlec Drummer), da ostanete na tekočem z mojim delom.

Spodaj si lahko ogledate tudi enega izmed njegovih videov, kjer je bobne zaigral na znano prleško pesem Matjašek je gujdeka kla.


Več v Družabno