Tamburaški orkester KD Ivan Kaučič Ljutomer zaigral na 1. samostojnem koncertu

V Domu kulture Ljutomer, je potekal 1. samostojni koncert Tamburaškega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer z gosti

Nuša Novak, sobota, 22. november 2014 ob 20:41
Koncert tamburaškega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer

Koncert tamburaškega orkestra KD Ivan Kaučič Ljutomer

V petek, 21. novembra, je v Domu kulture Ljutomer, potekal 1. samostojni koncert Tamburaškega orkestra KD "Ivan Kaučič" Ljutomer z gosti.

V uvodnem govoru je članica tamburaškega orkestra in vodja JSKD Ljutomer, Mira Rebernik Žižek, najprej predstavila celotno zasedbo orkestra in njihovo vodjo, Simono Pirc Katalinič ter izpostavila dolgoletno sodelovanje posameznih članov.

Nato smo lahko prisluhnili ubranim melodijam tamburaškega orkestra, ki nas je najprej razveselil s slovenskimi ljudskimi uspešnicami, ob katerih so zapeli otroci otroškega pevskega zbora podružnične Osnovne šole Cven, pod vodstvom zborovodkinje Martine Kuzma. Poleg slovenskih ljudskih uspešnic, pa so v dvorani zadoneli tudi zvoki zabavnih pesmi iz slovenske popevke, v katerih je svoj čudoviti glas pokazala Marinka Prelog, pozitivno pa nas je s svojimi sposobnostmi navdušil beatboxer Danijel Berden – član MVK Aeternum. Na koncertu so izvajali tudi tuje skladbe, ob katerih smo lahko prisluhnili Miši Marinič na flavti. Na odru pa so zazvenele tudi vsem zelo priljubljene dalmatinske pesmi. Pri dalmatinskih melodijah nas je s svojim glasom prevzel Igor Golob. Prisluhnili pa smo lahko tudi izjemnemu petju moškega vokalnega kvinteta Aeternum, ki je občinstvo izjemno navdušil z modernimi pridihi glasbe, vse obiskovalke pa zagotovo navdušil z zapeljivi pogledi in lepimi glasovi.

Program so nam tako popestrili Moški vokalni kvintet Aeternum, Otroški PZ iz POŠ Cven in vokalni ter instrumentalni solisti.

Ob koncu slovesnega koncerta je nekaj besed spregovoril najprej Tomislav Zrinski, direktor občinske uprave Občine Ljutomer, nato pa smo lahko prisluhnili še lepim mislim in pohvalam predsednika kulturnega društva Ivan Kaučič Ljutomer, Miru Steržaju. Sledila je še podelitev zahvalnih pozornosti vsem gostom na koncertu ter tistim posameznikom, ki so do sedaj pomagali našim članom tamburaške skupine z izposojo instrumentov. S tem denarjem, ki pa smo ga obiskovalci prispevali z nakupom vstopnice za koncert, pa bomo orkestru omogočili nakup nekaterih instrumentov. Dvorana je bila resnično polna navdušenih gledalcev, saj so bile razprodane skoraj vse vstopnice.

Petkov večer se je v Domu kulture Ljutomer končal v izjemno pozitivnem duhu, polnem energije in želje po neskončni glasbi. Z obilo truda, vztrajnosti in volje do glasbe, so vsi člani zasedbe dokazali, da zmorejo ohranjati glasbo teh posebnih instrumentov, saj so pokazali svoj talent in voljo do ustvarjanja glasbe.

Po koncertu pa so gostitelji povabili še vse obiskovalce na prijeten klepet ob dobrem kozarčku in prigrizku, ki se je zavlekel še dolgo v večer.

Program koncerta:

TAMBURAŠKI ORKESTER:
  1. Ljudska: PRLEŠKA (M. Kovačič)
  2. Ljudska: ZREJLO JE ŽITO (S. Pirc Katalinič)
  3. Ljudska: SPOMINČICE (S. Pirc Katalinič), OPZ POŠ Cven
  4. Ljudska: PASTIRČE MLADO (S. Pirc Katalinič), OPZ POŠ Cven
  5. Ljudski: KAJ TI DAM / MI SE 'MAMO RADI (S. Pirc Katalinič)
  6. Angleška tradicionalna: GREENSLEEVES (D. Zajec)
  7. Borut Lesjak / F. Miličinski Ježek: NE ČAKAJ NA MAJ (N. Žgur), Marinka Prelog (vokal)
  8. The Beatles: YESTERDAY (S. Pirc Katalinič), Miša Marinič (flavta)
  9. Mojmir Sepe / Gregor Strniša: ZEMLJA PLEŠE (D. Zajec), Marinka Prelog (vokal)
  10. Miroslav Škoro & Jerry Grčević: NE DIRAJTE MI RAVNICU (Zlatoje Pajčić), Igor Golob (vokal)
  11. Dalmatinska: DA MI JE S TOBOMO PROČI, MARE (S. Pirc Katalinič), Igor Golob (vokal)

    MOŠKI VOKALNI KVINTET AETERNUM
  12. Ljudska: MOŽJE SEJAL REPO (G. Gonza)
  13. Mojmir Sepe/D. Velkaverh: MED ISKRENIMI LJUDMI (D. Berden)
  14. Mojmir Sepe/F. Milčinski: MOJE ORGLICE (D. Berden)

    TAMBURAŠKI ORKESTER & MVK AETERNUM
  15. Dubravko Šimek: RUŽO CRVENA (D. Zajec), MVK Aeternum
  16. Oliver Dragojevič: MOJ LIPI ANĐELE (D. zajec), MVK Aeternum
  17. Ivica Badurina/ Franjo Bilic: DA TE MOGU PISMOM ZVATI (D. Zajec), MVK Aeternum


Več v Kultura in izobraževanje