V Ljutomeru so se na državni ligi pomerili tudi najboljši slovenski strelci

Državna strelska liga je prvič potekala v Ljutomeru

Prlekija-on.net, ponedeljek, 24. november 2014 ob 14:48
Prisoten je bil tudi Rajmond Debevec

Prisoten je bil tudi Rajmond Debevec

Minuli konec tedna je v Ljutomeru v dvorani ŠIC potekal 2. turnir državnih lig v sezoni 2014/2015, ki ga je organiziralo Strelsko društvo Ljutomer. Na strelišču s 40 elektronskimi tarčami se je pomerilo 408 strelcev iz vse Slovenije. Na sobotnem tekmovanju so se pomerili najboljši strelci v 1. A in B državni ligi s puško in pištolo, drugi dan pa kadeti, mladinci in pionirji v državni ligi.

V soboto so nastopili tudi najboljši slovenski strelci, med njimi Rajmond Debevec, Robert Markoja in Saša Marija Ratnik.

V prvi skupini tekmovanja 1. B državni ligi so se pomerili tekmovalci s pištolo. Prvo mesto je zasedel Robert Kranjc iz SD Olimpija, drugo mesto Cvetko Ljubič iz SD Slovenske Konjice, tretje mesto pa Miha Grohar iz SD Domžale. Ekipno so slavili strelci SD Olimpija, druga je bila ekipa SD Mrož Velenje, tretje mesto pa je zasedla ekipa SD Škofja Loka.

V 1. B državni ligi s puško, je zmagala ekipa SD Jezero Dobrovnik, drugo mesto so zasedli strelci iz SD Trzin, tretje mesto pa SD Triglav Javornik. Med posamezniki je prvo mesto zasedel Peter Somogyi iz SD Jezero Dobrovnik, drugo mesto Gašper Bernot iz SD Triglav Javornik in tretje mesto Živa Muhič iz SD Postojna.

V drugem delu sobotnega tekmovanja so se pomerili še tekmovalci 1. A državne lige. V kategoriji pištola je v finalu zmagal Kevin Venta iz SD Kovinar Ormož, drugi je bil Nenad Vignjevič iz SD Dušan Poženel Rečica, tretji pa Sašo Stojak iz SK Ptuj. Ekipno so prvo mesto zasedli tekmovalci SD Marok Sevnica, drugo mesto strelci SD Dušan Poženel Rečica pri Laškem, tretje pa ekipa SK Ptuj.

V nadaljevanju je sledilo še tekmovanje v streljanju z zračno puško, kjer je zmago slavil Željko Moičevič iz SD Grosuplje, drugo mesto je zasedla Saša Marija Ratnik iz SD Koloman Flisar Tišina, tretje mesto pa Robert Markoja iz SD Štefan Kovač Turnišče. Ekipni zmagovalci so bili tekmovalci SD Grosuplje, drugo mesto je dosegla ekipa SD Olimpija, tretji pa so bili strelci iz SD Kovinar Ormož.

V nedeljo je potekal drugi dan tekmovanja, in sicer Pokal prijateljstva in mladinske lige, kjer so dobili priložnost kadeti, mladinci in pionirji v državni ligi. V tem krogu lige je nastopilo 38 novih tekmovalcev oz. tekmovalk  in 10 ekip.

Medalje je najboljšim podelil direktor Občinske uprave Občine Ljutomer, Tomislav Zrinski.

Podrobne rezultate lahko najdete tukaj.


Več v Šport