Do spomladanskega dela Ljutomerčani počivajo na 7. mestu

Ljutomer si 23 točk deli še z ekipo iz Beltincev in ekipo NŠ Mura, za prvouvrščenimi in prvaki jesenskega dela Odranci pa zaostajajo za 6 točk

Nina Blagovič, četrtek, 27. november 2014 ob 08:33
Avto Rajh Ljutomer

Avto Rajh Ljutomer

Prejšnji vikend v soboto, 22. in v nedeljo, 23. novembra, so se odvile tekme zaostalega 4. kroga 3. nogometne lige vzhod. Nogometaši Avto Rajh Ljutomer so tokrat zadnjo tekmo odigrali v gosteh pri ekipi iz Grada. Ker so Ljutomerčani v zadnjem času imeli težave s poškodbami in izključitvami, so tudi zadnjo tekmo igrali brez nekaterih ključnih igralcev ekipe.

Poškodovana sta še vedno Nino Žinko in Niki Slana, Miha Rakovec in Uroš Mlinarič pa sta v predzadnjem krogu na tekmi proti NŠ Muri (Ljutomerčani so izgubili s 4:0) prejela rdeč karton (slednji je v 46. minuti zamenjal Stanislava Küzmo).

Ljutomerčani so se zavedali, da gredo na precej zahtevno in težko gostovanje, kar se je že opazilo v uvodnih minutah tekme. Domača ekipa je igrala odločno in zbrano. Kazalo je na dokaj izenačeno tekmo, z manjšo prednostjo in prevlado domačih. V 37. minuti so igralci Grada potrdili svojo odločnost in zbranost ter z golom Mateja Škafarja premagali gostujočega vratarja. V drugem polčasu se igra bistveno ni spreminjala. Še vedno so prevladovali domači. Ekipa Ljutomera ni našla prave luknje v obrambi domače ekipe, zato so domačini izkoristili še dve priložnosti v napadu. V 77. minuti je za 2:0 zadel Blaž Krauthaker, v 88. minuti pa za končnih 3:0 kapetan, Franc Krpič.

Ekipa NK Avto Rajh Ljutomer je tako jesenski del končala na solidnem 7. mestu lestvice 3. slovenske nogometne lige vzhod. Končni vrstni red na lestvici je precej izenačen, saj si Ljutomer 23 točk deli še z ekipo iz Beltincev in ekipo NŠ Mura, za prvouvrščenimi in prvaki jesenskega dela Odranci pa zaostajajo za 6 točk.

KONČNA LESTVICA JESENSKEGA DELA:
  1. Odranci 29
  2. Grad 27
  3. Tromejnik G-Sukič 26
  4. Rakičan 24
  5. ND Lušt Beltinci 23
  6. NŠ Mura 23
  7. Avto Rajh Ljutomer 23
  8. Turnišče 22
  9. Nafta 21
  10. Čarda 11
  11. Bistrica 9
  12. Črenšovci 7
  13. ŠNK Bakovci 7
  14. Serdica Kl.Šinko 3


Več v Šport