Osvojena točka po neodločenem izidu z Grčijo in poraz proti prvakom Romunom

Slovenci so z remijem osvojili točko, ki jim daje upanje za napredovanje med 16 najboljših

Prlekija-on.net, petek, 28. november 2014 ob 09:31
Slovenska reprezentanca na miniEURO 2014

Slovenska reprezentanca na miniEURO 2014

V četrtek se je slovenska rekreativna reprezentanca v malem nogometu na evropskem prvenstvu miniEURO 2014 pomerila s prvaki Romuni in Grki. Proti Romuniji je Slovenija izgubila 2:1, kljub temu pa je bila celo tekmo enakovreden nasprotnik. Romunsko mrežo je tik pred koncem v 40. minuti zatresel kapetan Peter Pust iz prostega strela. Kasneje je sledila še tekma proti Grčiji, na kateri pa ni bilo zadetkov. Slovenci so tako z remijem osvojili točko, ki jim daje upanje za napredovanje med 16 najboljših. Danes jih čaka še odločilna tekma proti Litvi, po kateri bo jasno, ali se uvrstijo naprej iz skupine.

Kapetan Peter Pust in strelec gola proti Romuniji je povedal, da je bila tekma težka: "Glede na to, da je bila to prva tekma in tekma s prvaki Romuni, je bila težka. Igrali smo dobro, kar se je videlo pri nasprotnikih, saj niso imeli rešitve, kako zmagati, so pa dobro izkoristili trenutka naše šibkosti. Priložnosti niso imeli, smo jih imeli pa mi, vendar jih nismo znali izkoristiti. Tukaj pa se pozna njihova izkušenost".

Po tekmi z Grčijo pa je kapetan poudaril: "Vedeli smo, da bo tekma težka, borili smo se do konca. Dobili smo točko, proti Litvi pa gremo na zmago. Pustili bomo srce na igrišču".

Igralec Mitja Flisar je po tekmi z Romunijo dejal, da je bila tekma težka, Romunom pa se pozna, da so dvakratni prvaki. Marko Balažic je poudaril, da je bila Slovenija enakovreden nasprotnik, obžaluje pa, da ni izkoristila priložnosti, ki jih je imela.

Vratar Nejc Komidar je po tekmi z Grčijo povedal: "Tako mi kot Grki smo igrali na robu prekrška, gola žal nismo dali, a ga tudi dobili nismo. Proti Litvi bo odločilna tekma".

Slovenci danes ob 13. uri igrajo proti Litvi, prenos bo na TV programu Sport Klub 3 ter na spletni strani www.slomalinogomet.si.

V slovenski reprezentanci sodeluje tudi osem Pomurcev.


Več v Šport