Pri Sv. Juriju so pozdravili evropske podprvake v rekreativnem malem nogometu

Pomurskim reprezentantom sta čestitala župana Miroslav Petrovič in Janez Rihtarič

Branko Košti, sreda, 3. december 2014 ob 16:19
Sprejem evropskih podprvakov

Sprejem evropskih podprvakov

Po zgodovinskem uspehu reprezentance Slovenije, ki je na miniEURO - evropskem prvenstvu v rekreativnem malem nogometu na travi presenetljivo, a povsem zasluženo, osvojila naslov podprvaka, so pri Sv. Juriju ob Ščavnici, pripravili sprejem za igralce iz Pomurja, člane reprezentance.

Jürjovški pokači so pokali, Jürjovška godba je igrala, številni domačini, zvesti navijači in športni privrženci, so v torek, 2. decembra zvečer v avli KUS-a, zaploskali domačinom - igralcem KMN Videm - Gostilna pri Maji Darku Zorku, Damijanu Kaučiču - Dameku, Andreju Horvatu, Sandiju Belaku, Timoteju Vršiču, Martinu Rihtariču ter Srečku Kovačecu in njihovima reprezentančnima kolegoma iz KMN Mladinec iz Murskih Črncev Mitju Flisarju in Marku Balažicu. Vsak od njih je prispeval pomemben delež v mozaik uspeha slovenske reprezentance v Črni Gori; odlike vsakega je opisala tudi zagreta navijačica - voditeljica prireditve Breda Žunič:

DARKO ZORKO - dosegel 3 gole (2 z levico, 1 s prsmi), od Videmčanov je največ igral
DAMIJAN KAUČIČ - zadel penal proti Kazahstanu za uvrstitev v polfinale, iz tekme v tekmo boljši in zanesljivejši
ANDREJ HORVAT - junak četrtfinalne tekme - ubranil odločilni penal za polfinale
SANDI BELAK - borbe, požrtvovalen
TIMOTEJ VRŠIČ - agresiven igralec, ki se ne boji nasprotnika
MARTIN RIHTARIČ - igral dobro, dobil premalo priložnosti
SREČKO KOVAČEC - đoker s klopi
MITJA FLISAR - najboljši igralec turnirja in naše reprezentance, najboljši strelec (6 golov), odličen pri visokih žogah in pri sprejemu žoge
MARKO BALAŽIC - zelo zanesljiv v obrambi, strelec dveh golov

Nogometašem sta za izreden uspeh čestitala tudi župan Občine Sv. Jurij Miroslav Petrovič in župan Občine Radenci Janez Rihtarič, kateri je poudaril tudi pozitiven vpliv tega uspeha na rekreativni in množični šport. S penino so nazdravili uspehu, nato so igralci iz rok predsednika ŠD Videm Vikija Repa in obeh županov prejeli spominska darila, sledilo je druženje z navijači ob dobrotah iz peči.


Več v Šport