20-letnika starejši ženski na drzen način odtujila gotovino

Roma iz Paraga na Hrvaškem sta 80-letnico oškodovala v njenem stanovanju

Prlekija-on.net, ponedeljek, 15. december 2014 ob 11:44
Policija opozarja, da z gotovino ravnate skrajno previdno in skrbno

Policija opozarja, da z gotovino ravnate skrajno previdno in skrbno

V petek, 12. decembra, okoli 14. ure, so bili policisti PP Gorišnica obveščeni o drzni tatvini denarja v naselju Moškanjci. Kot jim je bilo sporočeno, naj bi dva storilca, romske narodnosti iz Hrvaške, starejši ženski na drzen način odtujila 150 evrov gotovine.

Policisti so ju po zelo hitri intervenciji izsledili in prijeli na železniški postaji v Moškanjcih, od koder sta nameravala z vlakom odpotovati v smeri Ormoža.

Policisti so v preiskavi ugotovili, da sta osumljenca, oba stara 20 let, Roma iz Paraga na Hrvaškem, prišla tistega dne v Moškanjce, kjer sta od hiše do hiše prosjačila denar. Denar naj bi potrebovala za nakup vozovnice za vlak.

Okoli 13.50 sta prišla do 80-letne oškodovanke, ki ju je povabila v stanovanje in jima izročila 25 evrov. Osumljenca sta jo ob tem zmedla, ji odtujila še dodatnih 150 evrov in odšla.

Policisti bodo oba ovadili pristojnemu tožilstvu zaradi utemeljenega suma storitve kaznivega dejanja Velike tatvine na posebno predrzen način, po členu 205/1-3 Kazenskega zakonika (KZ-1B).

Policisti ob tem opozarjamo vse ljudi, naj ne spuščajo v svoja domovanja nepoznanih ljudi in naj s svojimi predmeti, še posebej gotovino, ravnajo skrajno previdno in skrbno, denarja pa naj ne razkazujejo. Če že postanejo žrtev kaznivega dejanja naj ne reagirajo pretirano pogumno, še posebej, če je storilec fizično močnejši, oborožen ali če je storilcev več. Takoj po dejanju naj pokličejo policijo.

Lahko pa policiji pri izsleditvi storilca ljudje precej pomagajo, če si dobro zapomnijo ali takoj zapišejo predvsem:
  • osebni opis sumljivih oseb (spol, starost, velikost, obleka, posebne značilnosti obraza, hoje, govora in drugo),
  • registrsko številko, barvo, znamko in tip vozila,
  • smer, kamor so roparji pobegnili.


Več v Črna kronika