Predstavitev prepotrebne humanitarne dejavnosti

Božično-novoletna prireditev OŠ I M. Sobota z bazarjem

Filip Matko, torek, 16. december 2014 ob 16:06
Zbrani prostovoljci

Zbrani prostovoljci

Na Osnovni šoli I Murska Sobota, kjer je ravnateljica Tatjana Cesnik, so imeli šolarji in učitelji delovni dan minulo soboto, 13. decembra. Podobno je bilo tudi na nekaterih drugih osnovnih šolah. Vendar so namesto tradicionalnega pouka pripravili božično-novoletno prireditev z bazarjem, nanjo pa povabili svoje starše, stare starše, vse znance in prijatelje. Udeležba je bila res številčna.

Toda, ker je v teh časih še kako pomembna prisotnost humanitarnih organizacij v našem vsakdanjiku, so bila pred samo osrednjo prireditvijo še srečanja učenk in učencev s prostovoljci iz nekaterih teh organizacij. Tako sta dejavnost »Hiše sadeži družbe« v Murski Soboti predstavila Darko Kranjc in Marko Lenarčič, »Anino zvezdico« je predstavila Amadea Gomboc, društvo »Pomagajmo odprtih src« sta predstavili Lilijana Fujs Kojek in Nina Srejš, o delu in poslanstvu evangeličanske »EHO podpornice« je šolarjem govoril Igor Vukan Omar, o podobnem poslanstvu rimokatoliške »Karitas« pa Monika Novak in Dragica Raj, a o nastanku Rdečega križa v svetu in njegovih nalogah danes pri nas Filip Matko.

V večnamenski športni dvorani so bile postavljene številne stojnice z izdelki, ki so jih učenke in učenci v številnih delavnicah s svojimi mentoricami in mentorji pripravili vnaprej, nekaj stojnic pa so šolarke in šolarji postavili že pred vhodom. Tam so vse prihajajoče prisrčno pozdravili in jih ob tem »nagradili« z bombončki. Ob 10. uri je sledila božično-novoletna prireditev z bogatim kulturnim programom, ki so jo izvedli učenke in učenci za številne prisotne, ob tem pa se tudi sami poveselili pred prihajajočimi božično-novoletnimi prazniki.


Več v Kultura in izobraževanje