Občane Razkrižja obiskala častna občanka Cvetka Hedžet Toth

Nekaj utrinkov iz decembrskega dogajanja v občini Razkrižje

Jože Žerdin, sreda, 17. december 2014 ob 13:34
Cvetka Hedžet Toth in Stanko Ivanušič

Cvetka Hedžet Toth in Stanko Ivanušič

Med decembrskimi dogodki, ki se odvijajo v objemni občini Razkrižje se je zgodilo kar nekaj odmevnih in dobro obiskanih prireditev za občane občine Razkrižje. Vsi dogodki so potekali v prostorih knjižice in čitalnice Razkrižje.

Tako je bila za najmlajše pripravljena pravljična ura v okviru vseslovenske akcije Ta veseli dan kulture 2014, kjer so počastili rojstvo največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Pravljičnih ur so se udeležili otroci iz vrtca Razkrižje. Organizirali so tudi ustvarjalno delavnico, na kateri so izdelovali voščilnice in različne praznične aranžmaje, kot so ikebane. Udeleženci so barvali posodice za čajne lučke in posodice v katere so nato posejali božično žito. Delavnica je bila namenjena vsem, tako otrokom, kot odraslim in je bila brezplačna.

Občina Razkrižje pa je v soboto, 13. decembra, v goste povabila redno profesorico za ontologijo in metafiziko na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani, prof. dr. Cvetko Hedžet Toth, ki je častna občanka občine Razkrižje. Bila je predstojnica katedre za sistematsko filozofijo. Področje njenega širšega znanstvenoraziskovalnega in predavateljskega delovanja so ontologija, metafizika, etika in aksiologija. Predava in strokovno sodeluje s Hebrew University v Izraelu, z Univerzo Regensburg in Univerzo München v Nemčiji. Z njo je v knjižnici in čitalnici Razkrižje pogovor potekal z naslovom Današnji čas: kriza politike ali kriza etike? Udeleženci pogovora so si izmenjali mnenja in stališča povezano z aktualno problematiko današnjega časa.


Več v Kultura in izobraževanje