Na ljutomerski oder prihaja Gabrijelca

Premiera bo v ponedeljek, 22. decembra, ob 19.30 v Domu kulture Ljutomer

Prlekija-on.net, četrtek, 18. december 2014 ob 08:44
Gledališka skupina KD Ivan Kaučič Ljutomer, ob koncu leta premierno predstavlja monokomedijo z Ljubo Erhatič - Gabrijelca. Monokomedija je prva v 110-letnem ljutomerskem gledališkem delovanju in 45-letnem sodelovanju igralca in režiserja Srečka Centriha v tej skupini.

"Kaj naj o tej Gabrijelci, tajnici podjetja »Zračni mehurček« napišem? Kako ji zaželeti srečno pot do gledalk in gledalcev? In kdo sploh je Gabrijelca? To je ona, prva napisana monokomedija v našem 110 letnem ljutomerskem gledališkem delovanju in mojem 45 letnem sodelovanju v tej skupini. Napisana v našem, prleškem narečju. Ja, in ta Gabrijelca želi videti in doživeti še nekaj. Nekaj drugega, lepšega, zanimivejšega od monotonega življenja. Želi živeti. Vse, kar je napisano, je mogoče res, kajti vse to se dogaja okrog nas in pri sosedovih, nas zabava, ali pa smo sami Gabrijelce, pa nočemo priznati. Moja želja je, da Gabrijelca najde pot do Vas, Vas zabava in nasmeji," je ob tem zapisal režiser Srečko Centrih.

Premiera bo v ponedeljek, 22. decembra, ob 19.30, ponovitve pa v petek, 26. in sredo, 31. decembra v Domu kulture Ljutomer. Predstava je v prleškem narečju in ima dva krajša odmora. Predprodaja vstopnic TIC Glavni trg in uro pred predstavo.

Že danes pa bosta Srečko Centrih in Fani Zorec, kot darilo za novoletne praznike oskrbovancem doma ostarelih v Ljutomeru, ob 13.30, predstavila komedijo Ločitev.


Več v Kultura in izobraževanje