Sedaj pa je tukaj drugi dobri mož, Božiček

Oglasil se je na seniorskem večeru v DOSOR-ju

Filip Matko, petek, 19. december 2014 ob 13:01
Božiček v DOSOR-ju

Božiček v DOSOR-ju

Na spletnih straneh »Prlekije« smo že omenili letošnje »prehitevanje« dedka Mraza, ki bi naj z darili prišel med nas proti koncu meseca decembra. Toda po obisku Miklavža v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, se je oglasil drugi dobri decembrski mož, Božiček. Kajti vsak tretji četrtek v mesecu se v DOSOR-ju pripravi seniorski večer med 18. in 21. uro, zanj pa sta zadolženi Helena Maguša Stanek s strani DOSOR-ja ter Marija Erveš kot DOSOR-jeva prostovoljka. Na letošnjem dvanajstem, decembrskem, seniorskem večeru je za glasbo poskrbel DOSOR-jev prostovoljec Štefan Sečko – Legijaš z Vaneče. Stanovalka DOSOR-ja, Ema Matijevič, je poskrbela za pecivo, a kot sponzor oziroma donator večera je bilo Partners, d.o.o., podjetje za trgovino, turizem in gostinstvo Radenci.

Tradicionalno se je seniorski večer pričel ob 18. uri v prostoru DOSOR-jeve kavarnice Traminček. Udeleženke in udeleženci  so z glasbenikom zapeli, nekateri pa tudi zaplesali ob zvokih njegovega sintensaizerja. Toda po 19. uri je sledilo posebno presenečenje: na obisk je prišel drugi dobri mož meseca decembra, Božiček. Bil je v značilni rdeče-beli opravi, z rdečo kapico na glavi ter obut v črne škornje. Imel je s seboj vrečko z darilci. Vse je vprašal, če jih je že obiskal njegov bratranec Miklavž in če so od njega prejeli darila. Ob tem jih je spomnil še na tradicionalno praznovanje Božiča v svetu in pri nas ter vsem razdelil čokoladice in bombončke. S seniorkami in seniorji se je zavrtel tudi na plesišču. Hotel je namreč tudi on pričarati veseli čas praznovanja z zvončkljanjem kraguljčkov, ki si jih je pripel na škornje.

S kozarci Janževca so udeleženke in udeleženci decembrskega seniorskega večera nazdravili prihajajočim božičnim praznikom, pa tudi prihajajočemu novemu letu 2015. Božiček je vsem zaželel veliko zdravja v prihajajočem letu, voščil pa jim je še prihod tretjega dobrega moža decembra, dedka Mraza. Kajti tudi slovenski dedek Mraz iz Kekčeve dežele pod Triglavom prinese darila.


Več v Družabno