Voznik tovornega vozila huje telesno poškodovan

Na vlaku je bilo 30 potnikov vendar nihče od prisotnih na vlaku ni bil poškodovan

Prlekija-on.net, sobota, 20. december 2014 ob 15:26
V Trgovišču je prišlo do trčenja vlaka in kamiona

V Trgovišču je prišlo do trčenja vlaka in kamiona

Kot smo že poročali, so policisti PP Ormož, v petek, 19. decembra, okoli 13.15 ure obravnavali prometno nesrečo, ki se je zgodila na lokalni cesti v kraju Trgovišče. V prometni nesreči je bil udeležen 49-letni voznik tovornega vozila doma iz okolice Slovenske Bistrice in potniški vlak Slovenskih železnic številka 247, ki ga je vozil 53-letni strojevodja.

Prometno nesrečo je povzročil voznik tovornega vozila, ki je nenadoma zapeljal na prehod ceste čez železniške tire, ki je bil zavarovan z Andrejevim križem, ne da bi se prepričal ali to lahko varno stori. V tem trenutku je iz smeri Pragerskega v smeri Ormoža pripeljal vlak, ki je s sprednjimi levimi stopnicami lokomotive trčil v sprednji desni del tovornega vozila, ki ga je odbilo.

V lokomotivi sta bila 53-letni strojevodja in 52-letni pomočnik strojevodje, na vlaku pa je bilo 30 potnikov vendar nihče od prisotnih na vlaku ni bil poškodovan, voznik tovornega vozila pa je utrpel hude telesne poškodbe.

Huje se je poškodoval tudi voznik osebnega vozila
Istega dne, so policisti PP Ormož okoli 9.50 ure obravnavali tudi prometno nesrečo, ki se je zgodila na regionalni cesti iz smeri Ormoža v smeri Svetega Tomaža, v kraju Koračice. V prometni nesreči je bil udeležen 35-letni voznik osebnega avtomobila, doma iz okolice Ormoža. Voznik je zaradi neprilagojene hitrosti trčil v obcestno ograjo nato pa zapeljal s ceste. Voznik je pri trčenju utrpel hude telesne poškodbe.


Več v Črna kronika