Zborovsko petje in Božičkova darila

Pravo praznično vzdušje v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko, sobota, 20. december 2014 ob 15:40
Praznično vzdušje v DOSOR-ju

Praznično vzdušje v DOSOR-ju

Diplomirana medicinska sestra Suzana Divjak v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, vodi kar tri zbore. Izmed zaposlenih se ljubiteljice petja srečujejo na vajah in nastopih pevskega zbora »Navdih«, a stanovalke in stanovalci na vajah in nastopih prijateljske skupine - pevski zbor »Večerna zarja«. Ob pomembnejših dnevih, kot je predpraznično vzdušje božičnega časa, pa se omenjenima pevskima skupinama pridružijo še otroci zaposlenih in tedaj je govora o pravem medgeneracijskem pevskem zboru.

Ta medgeneracijski pevski zbor je letošnji predbožični koncert pripravil v večnamenskem prostoru oziroma restavraciji DOSOR-ja v petek, 19. decembra, popoldne ob 16. uri. Zapele so posamezne skupine tega zbora, pa tudi zbor kot medgeneracijska celota. Še posebej dobro sprejeti pa sta pri številnem poslušalstvu stanovalk in stanovalcev DOSOR-ja, kot tudi zunanjih obiskovalcev tega doma, bili osnovnošolka Jana Zamuda ter Suzana Divjak kot solistki. Program je povezovala Simona Domjan, gromki aplavz na zaključku koncerta pa je bil potrditev pevcem, pevkam in zborovodkinji, da so svoj nastop opravili odlično in da naj s takšnim petjem nadaljujejo tudi v prihodnje.

Kmalu po zaključku koncerta so se otroci zaposlenih v DOSOR-ju na Božičkovo vabilo podali v telovadnico, v kletne prostore DOSOR-ja, kjer so jim učenke in učenci Osnovne šole Bakovci pripravili igrico »Pepelkin čeveljček«. Po igrici sta se oglasila še Božiček in njegov spremljevalec, čarodej Marko. Božiček je razdelil darila, z najmlajšimi zaplesal, a čarodej Marko je prikazal svoje čarovniške trike.


Več v Družabno