Božično-novoletni koncert pihalnega orkestra Apače

Na koncertu sta gostovala Anita Kralj in Simon Škrlec

Branko Košti, ponedeljek, 22. december 2014 ob 18:15
Božično-novoletni koncert pihalnega orkestra Apače

Božično-novoletni koncert pihalnega orkestra Apače

Prenovljeni kulturni dom v Apačah so napolnili obiskovalci od blizu in daleč, ki so prišli poslušat priljubljene domače glasbenike. Godbeniki kulturnega društva Pihalni orkester Apače, ki jih vodi dirigent Bojan Bezjak, so namreč pripravili Božično-novoletni koncert, na katerega so kot gosta povabili znano slovenjegoriško pevko Anito Kralj in letošnjega polfinalista šova Slovenija ima talent, bobnarskega virtuoza Simona Škrleca.

Na koncertu, ki ga je povezovala mlada maderatorka Zala Sobočan, so prisotni, med drugimi tudi domači župan Franc Pižmoht, prisluhnili petnajstim odličnim, prazničnemu času primernim skladbam. Po Annen polki, Johanna Straussa in Willyja Hautvasta, smo slišali It's Gonna be a Cold, Cold Christnas, Adagietto for Flute, s solistko na flavti Evo Črepnjak, ter The Most Wonderful Time of the Year. Domači godbeniki, kakšnih trideset jih je vseh starosti, so odigrali še pesmici Slovenia, Alfreda Büsendorferja, ter A taste for music, Stefa Minneba, nato pa sta oder zasedla gosta. Najprej polifinalist šova Slovenija ima talent, Simon Škrlec, s svojimi bobni in vragolijami, nato pa priljubljena pevka, pianistka, organistka, voditeljica in zborovodkinja iz Slovenskih goric, Anita Kralj, ki je najprej z dvema svojima skladbicama nastopila solo, nato pa še skupaj z godbeniki, in sicer: Na vrhu nebotičnika (Jure Robežnik, Gregor Strniša, Vladimir Mustajbašič), ter Lastovka (Jure Robežnik, Milan Jesih, Josip Grgasović). Zaključek je seveda spet pripadel domačim godbenikom in božičnim pesmim: Have Yourself a Merry Little Christmas; Mary's Boy Child; Rudolf z rdečim nosom; Merry Christmas Everyone, ter White Christmas.

Koncert je bil organiziran ob pomoči Občine Apače, OI JSKD Gornja Radgona, Vina Steyer in Turistične kmetije Marko, tako da so se gostje ob koncu lahko posladkali z božičnimi keksi in drugimi slaščicami ter ogreli s čajem in kuhanim vinom.


Več v Kultura in izobraževanje