V Borecih tudi letos velike jaslice na prostem

Ogled jaslic so popestrili s kulturnim programom

Branko Košti, petek, 26. december 2014 ob 17:35
Jaslice na prostem v Borecih

Jaslice na prostem v Borecih

Skupina krajanov iz Borec v občini Križevci, je pred štirimi leti na pobudo idejnega vodje Pavla Zorka pri vaški kapelici postavila adventni venec v krogu s premerom 6 m. Z njim so med krajani in ostalimi občani poželi veliko odobravanja in pozitivnih odzivov, kar jih je spodbudilo k nadgraditvi projekta s postavitvijo jaslic na prostem. Tako so tudi letos ob koncu adventa pospravili venec in postavili jaslice z velikimi figurami, hlevčkom ter vsem ostalim in tako pričarali zgodbo iz Betlehema ob rojstvu Jezusa.

Seveda izdelava in postavitev takšnih jaslic zahteva veliko priprav, dela in časa že pred postavitvijo, saj jih vsako leto popestrijo še s kakšnim novim elementom. Njihove letošnje jaslice so bogatejše za lepo in natančno izdelan, delujoč mlin na vodni pogon.

Tradicionalna je postala tudi vsakoletna prireditev na božični dan, 25. decembra zvečer. Tudi letos so na ogled jaslic povabili prebivalce iz bližnje in širše okolice. Za obiskovalce so pripravili kulturni program, v katerem so zapeli mladi pevci otroškega cerkvenega pevskega zbora župnije Križevci ob spremljavi Marka Pascala Rožmana, pevca Anita Kralj in Jože Brunec ter obetavna mlada violinistka Živa Jurič. Ob koncu so obiskovalce bogato pogostili s pecivom in toplimi napitki.


Več v Zanimivosti