Pijan voznik z vozilom končal v jarku

Elektronski alkotest je pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,68 mg/l alkohola

Prlekija-on.net, torek, 6. januar 2015 ob 20:57
Prometna nesreča

Prometna nesreča

V torek, 6. januarja, okoli 18.20 je 45-letni voznik osebnega avtomobila zaradi neprilagojene hitrosti vožnje, na relaciji Koračice – Ljutomer, izgubil oblast nad vozilom in se z vozilom prevrnil v jarek.

Policisti so ugotovili, da je nesreči botroval alkohol, saj je elektronski alkotest pokazal, da je imel voznik v organizmu 0,68 mg/l alkohola. Vozniku so odvzeli vozniško dovoljenje, zagovarjal pa se bo pri pristojnem sodniku.

Gasilci PGD Ormož so vozilo postavili na cesto, odklopili akumulator in odstranili del zemlje onesnažene z motornim oljem.

Tudi večerni nesreči botroval alkohol
Istega dne, okoli 20.30, se je zgodila še ena prometna nesreča, ko je 22-letni voznik osebnega avtomobila, na relaciji od Mihovcev proti Medvedcem, zaradi nepravilne strani vožnje trčil v osebni avtomobil, ki mu je bil pripet lahki priklopnik ter ga je vozil 37-letni voznik.

Policisti so ugotovili, da je tudi tej nesreči botroval alkohol, saj je elektronski alkotest pokazal, da je imel povzročitelj v organizmu 0,65 mg/l alkohola. Tudi njemu so odvzeli vozniško dovoljenje in tudi on se bo zagovarjal pri pristojnem sodniku.


Več v Črna kronika