Škofijsko srečanje kolednikov

Srečanja so se udeležili tudi koledniki iz ljutomerske župnije, pod vodstvom kaplana Zorana Carja

Nuša Novak, ponedeljek, 19. januar 2015 ob 09:52
Škofijsko srečanje kolednikov

Škofijsko srečanje kolednikov

V soboto, 10. januarja, je v Bakovcih potekalo škofijsko srečanje kolednikov, ki so se zbrali v župnijski cerkvi sv. Ane. Srečanja so se udeležili tudi koledniki iz ljutomerske župnije, pod vodstvom kaplana Zorana Carja. Sveto mašo je vodil škof ordinarij msgr. dr. Peter Štumpf, ob somaševanju osmih duhovnikov. Zbrane je pozdravil domači župnik dr. Franc Zorec, ki je ob tej priložnosti čestital škofu ob njegovi 5. obletnici umestitve v škofiji.

Navzoča je bila tudi misijonarka s. Tadeja Mozetič, ki deluje v Paragvaju ter druge redovnice. Nabito polna cerkev kolednikov je govorila, kako so mladi in odrasli v teh dneh oznanjevali po župnijah. V pridigi je škof spregovoril o svetih treh kraljih ter o poslanstvu kristjanov v današnjem času. Bogoslužje je obogatil župnijski mešani pevski zbor. Z branjem beril in uvodov so sodelovali koledniki iz župnij murskosoboške dekanije. Po sv. daritvi so se udeleženci napotili v kulturno dvorano, kjer je ljutomerski kaplan Zoran Car povabil skupine kolednikov, da so predstavile svoje koledovanje. Tako so se predstavili koledniki iz župnij Bakovci, Grad, Markovci, Gornja Radgona, Kančevci, Dobrovnik in Turnišče.

Sledilo je pričevanje misijonarke s. Tadeje Mozetič ŠS, ki je v besedi in sliki spregovorila o delu in življenju v Paragvaju in vse navzoče povabila k misijonarjenju. Kolednikom se je zahvalila za njihovo delo, ko so hodili od hiše do hiše in oznanjali Kristusovo rojstvo ter zbirali darove za najrevnejše. S pomočjo le-teh so že pomagali številnim v misijonih. Vsi krščeni so k temu poklicani. Ob koncu se je škofijski referent za misijone Boštjan Ošlaj zahvalil vsem sodelujočim, še posebej pa misijonarki in ji izročil Stopinje. Ob koncu je sledila še bogata pogostitev, ki so je bili deležni vsi udeleženci. Duhovno in telesno okrepčani so se nato vsak v svojem kraju napotili novim misijonskim izzivom naproti.

FOTO: Klavdija Dominko in Zoran Car


Več v Kultura in izobraževanje