Gimnazijci so darovali kri

Kri je darovalo več kot 60 dijakov in osem profesorjev GFML

Prlekija-on.net, torek, 20. januar 2015 ob 08:41
Dijaki GFML darovali kri

Dijaki GFML darovali kri

Ljutomersko območno združenje Rdečega križa Slovenije je v sodelovanju s krajevnimi organizacijami, Zavodom za transfuzijsko medicino Ljubljana in oddelkom za transfuzijo UKC Maribor pripravil tridnevno krvodajalsko akcijo, ki se je je udeležilo več kot 400 krvodajalcev. Med tistimi, ki so darovali to najdragocenejšo življenjsko tekočino, so bili tudi dijaki in profesorji Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer (GFML).

Tako je kri darovalo več kot 60 dijakov in osem profesorjev. Najštevilčnejši so bili dijaki četrtega letnika, ki se skupaj s profesorico Marijo Meznarič pripravljajo na maturo iz biologije. "Tako za mlade kot za nekoliko starejše krvodajalce je bil to poseben dan. Naredili smo nesebično dejanje in morda bo prav naša kri v prihodnjih tednih rešila komu življenje ali pa komu pomagala pri hitrejšem okrevanju," je dejala Meznaričeva, ki je prepričana, da se bodo številni mladi, ki so jih tokrat spodbudili k temu humanemu dejanju, na krvodajalske akcije odzivali tudi kot odrasli.

"Naša gimnazija živi z okoljem in zato se z veseljem udeležujemo številnih akcij in dogodkov, ki se zvrstijo tako v Ljutomeru, kjer je sedež šole, kot tudi drugod po Pomurju. Ponosen sem, da se je krvodajalske akcije udeležilo toliko dijakov, prav tako gre pohvala  profesorjem, ki so s tem odličen vzgled mladim," pa je z zadovoljstvom povedal ravnatelj GFML Zvonko Kustec.


Več v Kultura in izobraževanje