Obiskovalci pomagajo deželo nakupov spreminjati tudi v deželo dobrodelnosti

V centrih Qlandia si vseskozi prizadevajo s svojimi aktivnostmi prispevati k izboljšanju stanja v lokalnih skupnostih in obiskovalce v deželi nakupov spodbuditi tudi k dobrodelnim aktivnostim

Prlekija-on.net, petek, 23. januar 2015 ob 18:21
Kljub številnim prednostim sodobnega načina življenja se mnogi srečujejo s perečimi težavami, ki so brez družbene solidarnosti pogosto nepremostljive. S tem razlogom si v centrih Qlandia vseskozi prizadevajo s svojimi aktivnostmi prispevati k izboljšanju stanja v lokalnih skupnostih in obiskovalce v deželi nakupov spodbuditi tudi k dobrodelnim aktivnostim.

V nakupovalni centru Qlandia Novo mesto so božične praznike polepšali šestim družinam, ki so jim podarili poln voziček hrane ter osnovnih življenjskih potrebščin. Sredstva so zbrali na umetniških bazarjih in kmečkih tržnicah. Prav tako so izjemno ponosni, da lahko 3-letnima dvojčkoma s cerebralno paralizo, Eneju in Anžetu, pomagajo pri njuni rehabilitaciji.

V Qlandii Kranj so s prispevki kupcev, ki so jih zbrali na tržnicah v letu 2014, omogočili donacijo dvema družinama, ki sta se znašli v oteženih okoliščinah. Tako so polovico zbranih sredstev namenili za podporo pri razvoju plesnega talenta, ki dosega zavidljiva mesta na številnih tekmovanjih. Vsakodnevni treningi in vožnja v plesni klub namreč predstavljajo velik finančni zalogaj. Drugo polovico donacije pa je prejela mlada družina z dveletno hčerko, ki zaradi specifičnih zdravstvenih težav potrebuje posebno terapevtsko zdravljenje, ki ji ga starša zaradi težje zaposljivosti ne moreta omogočiti.

V Qlandii Kamnik so v novembru organizirali zbiranje izdelkov za Anino zvezdico, zadnjo soboto v decembru pa so se pridružili akciji zbiranja živil za sedem družin iz kamniške občine v organizaciji Lions kluba Kamnik in zbrali skorajda sedem polnih vozičkov živil in drugih osnovnih potrebščin. Veseli so tudi, da lahko z manjšimi rajanji osrečijo najmlajše, saj je bil obisk Božička in Miklavža že tradicionalno dobro obiskan.

Qlandia Krško se je v preteklem letu odločila izvesti akcijo zbiranja zamaškov za nakup proteze za Sento Jeler. Projekt se nadaljuje tudi v letošnje leto, zato so vsi, ki so pripravljeni prispevati malenkost za dober namen, še vedno vabljeni k sodelovanju. Senta sama pravi: »Akcija zbiranja pokrovčkov, ki se izvaja v Qlandii Krško in drugod, je zame lepa priložnost, da zberem dovolj sredstev za nakup športne proteze, s katero bi lahko ponovno tekla. Vesela in zelo hvaležna sem, da so se ljudje tako lepo odzvali in pomagajo, kolikor lahko

Obenem so decembra prav vsi centri Qlandia v Sloveniji sodelovali v nagradni igri 'Žakelj želja' in svoje obiskovalce pozvali, da izpolnijo nagradni kupon, v katerem so navedli svoj želeni izdelek ali storitev in obenem sodelovali v dobrodelnem projektu. Cilj je bil v vsakemu izmed sedmih žakljev zbrati 1000 ali več kupončkov, v primeru dosega tega pa so se posamezni Qlandia centri zavezali nameniti finančna sredstva za brezplačni obrok učencev v osnovnih šolah. Barbara Zacirkovnik sporoča, da je bil zastavljeni cilj dosežen, »saj je bilo na posamezno lokacijo zbranih povprečno 1285 kupončkov.«  Dodaja še: »Žal je v Sloveniji precej socialno šibkih družin s šoloobveznimi otroci, ki so posebej ranljiva in občutljiva skupina. Z izbrano obliko dobrodelnosti jim je Qlandia poskušala vsaj delno olajšati finančno stisko, jih razveseliti na poseben način in šolarjem ob enem pomagati napolniti lačne želodčke.« S prispevkom vsakega centra Qlandia bo tako v naslednjem mesecu brez skrbi malicalo približno 7 učencev.

Za uspešno izpeljane akcije se želijo v Qlandia centrih zahvaliti izjemnemu odzivu svojih obiskovalcev, ki so uspeli prepoznati situacije in stiske, ki kličejo k solidarnosti in so tudi z veseljem priskočili na pomoč. Zavedajo se namreč, da brez njih dobrodelne akcije ne bi bile mogoče, saj že vsak manjši doprinos šteje. Tudi v letu 2015 bodo v Qlandia centrih po Sloveniji še naprej sodelovali pri akcijah, ki pripomorejo k reševanju različnih stisk v lokalnih skupnostih, v katerih so prisotni, in si obenem prizadevali o  njih osveščati in motivirati tudi svoje kupce.


Več v Slovenija