Na Cvenu je potekal posvet članov prostovoljnih gasilskih društev Gasilske zveze Ljutomer

Gasilska zveza Ljutomer je v Zadružnem domu na Cvenu organizirala posvet

Jože Žerdin, petek, 23. januar 2015 ob 18:53
Posvet članov PGD GZ Ljutomer

Posvet članov PGD GZ Ljutomer

Gasilska zveza Ljutomer je v Zadružnem domu na Cvenu organizirala posvet predsednikov in poveljnikov gasilskih društev, članic zadolženih za delo članic po gasilskih društvih in članov zadolženih za delo z mladino prav tako v gasilskih društvih. Gasilski posvet je bil vsekakor dobrodošel za vse člane te velike prostovoljne organizacije v Prlekiji.

Zbranim udeležencem posveta je nekaj besed o opravljenih nalogah v lanskem letu ter nanizal nekatere organizacijske naloge v letošnjem letu predsednik Gasilske zveze Ljutomer Andrej Rus. V svojem govoru je poudaril, da bo eno od prioritetnih nalog priprava Načrta razvoja in opremljanja prostovoljnih gasilskih društev občine Ljutomer za obdobje razvoja 2016 - 2020. Poveljnik Gasilske zveze Ljutomer Andrej Trstenjak je med drugim predstavil opravljene operativne naloge v lanskem letu, podal pa nekatera izhodišča delovanja gasilskega poveljstva in aktivnosti za letošnje leto, predvsem je izpostavil področje izobraževanja, organizacije raznih tečajev, vaj in operativna pripravljenost.

Med gasilce je prišel kot gost poveljnik Civilne zaščite občine Ljutomer Branko Novak, ki je predstavil sistem zaščite in reševanja na nivoju lokalne skupnosti, stanje in naloge, pri čemer je še predstavil nevarnosti in pa ukrepe na tem področju. V nadaljevanju je podal tudi analizo aktivnosti na področju občine Ljutomer v septembru 2014, ko je obilno deževje povzročilo poplave v nižinskem delu in plazenje zemljišč v hribovitem delu občine Ljutomer.

Primož Senčar, vodja Regijskega centra za obveščanje, je kot predstavnik Izpostave Uprave za zaščito in reševanje Murska Sobota, podal analizo akcij zaščite in reševanja ob poplavah v septembru lanskega leta v Pomurju, gasilcem je predstavil nekatere okvirne podatke o intervencijah in statistiko klicev na 112, ki so bile v lanskem letu opravljene na področju Pomurja.

Udeležence posveta sta pozdravila tudi podžupan občine Ljutomer Boro Zemljak in predsednik sveta Krajevne skupnosti Cven Samo Škerget.


Več v Kultura in izobraževanje