V Ljutomeru je potekala predkvalifikacijska tekma za 19. Državno prvenstvo v twirlingu

Tekme se je udeležilo kar 12 klubov iz različnih koncev Slovenije

Prlekija-on.net, nedelja, 25. januar 2015 ob 19:37
Predkvalifikacijska tekma v twirlingu v Ljutomeru

Predkvalifikacijska tekma v twirlingu v Ljutomeru

Twirling klub Ljutomer je bil tokrat organizator predkvalifikacij za 19. Državno prvenstvo v twirlingu iz disciplin solo, solo pari in two baton. Tekma je potekala v soboto, 24. januarja, v športni dvorani ŠIC Ljutomer. Tekmo je uradno otvorila županja občine Ljutomer, mag. Olga Karba, ko je zelo spodbudno pozdravila vse športnike in prisotne navzoče. Nato še je spregovorila predsednica Twirling zveze Slovenije, Marta Pernat ter predsednik strokovnega odbora, Saša Koprivnik in predsednica Twirling kluba Ljutomer, Anita Ketiš. Tekme se je udeležilo kar 12 klubov iz različnih koncev Slovenije.

Na tekmi je tekmovalko 12 domačink in veliko izmed njih se jih je uvrstilo naprej na 19. Državno prvenstvo, katero bo potekalo meseca aprila v Slovenski Bistrici. V kategoriji nivo 1-solo cicibani je Kaja Zabavnik osvojila 1. mesto. V kategoriji nivo 1-solo pari mlajši mladinci sta si Urška Sever in Lea Zabavnik priborili 2. mesto. Njuni klubski sotekmici Sara Slana in Lara Muršič sta si v enaki disciplini priborili 4. mesto in se prav tako uvrstili na finale. V disciplini nivo 1-solo pari starejši dečki in deklice sta Benja Šmauc in Urška Dunaj osvojili 5. mesto. Prav tako se je na finale uvrstila Lea Zabavnik z zasedenim 6. mestom v disciplini nivo1-solo mlajši mladinci. Sedaj se bodo punce začele pripravljati na finalno tekmo, še prej pa še na eno kvalifikacijsko tekmo iz kategorij freestyle in freestyle pari, katera bo potekala meseca marca v Kanalu ob Soči.

Twirling klub Ljutomer čestita vsem tekmovalcem za uspele nastope, kakor tudi njihovim trenerjem, spremljevalcem, fotografom in snemalcem za odlično opravljeno delo. Organizator pa se prav tako zahvaljuje sponzorjem, kateri so omogočili to tekmo. To so montažni gradbeni elementi Karba mge Ljutomer, hotel Stela Ljutomer, Radenska d.d. Radenci in cvetličarstvo IRIS.


Več v Šport