Radenčani priznali premoč vodeči ekipi

OK GOKOP Fram zmagal v Radencih po štirih nizih s 3:1

Filip Matko, ponedeljek, 26. januar 2015 ob 18:54
OK Radenci - OK GOKOP Fram

OK Radenci - OK GOKOP Fram

V veliki športni dvorani v Radencih je v soboto, 24. januarja, s pričetkom ob 19. uri, bila na sporedu tekma 11. kroga 3. državne odbojkarske lige. V Radencih je gostovala ekipa Odbojkarskega kluba GOKOP iz Frama, ki je kot vodeča ekipa 3. državne odbojkarske lige zmagala tokrat v gosteh in ostala na vrhu lestvice, a ekipa Radencev je s tretjega zdrknila na četrto mesto. Radenčani so morali priznati poraz po štirih nizih (25:27, 25:23, 18:25 in 16:25) z rezultatom 1:3.

Tekmo je sodila sodniška trojka z ljutomerskega področja: Tomi Špindler (Ljutomer), Tadej Mesarič (Cven) in Stina Viher (Ljutomer). Za ekipo OK Radenci, pod vodstvom trenerja Bogdana Mariča, so zaigrali za prvo šesterico v začetku tekme: Jernej Borlinič, Gregor Felkar, Uroš Gumilar, Bogdan Marič, Gregor Šemen in Nik Škrjanec, kot libero pa Miha Gabrijelčič. Ostali Igralci: Luka Mihalič, Miha Šavel in Patrik Šlibar. Za ekipo OK GOKOP Fram, pod vodstvom trenerja Jurija Čopi, so zaigrali za prvo šesterico: Žiga Čop, Aljaž Herman, Jure Kirbiš, Gašper Leva, Primož Mejal in Jan Mulec, kot libero pa Nejc Ekart. Ostali igralci: Tilen Berglez, Rok Bukovec, Matic Mejač, Nik Mulec in Pavel Ogrizek.

Že v prvem nizu je bilo jasno, da tekma ne bo lahka, ne za domačine, kot tudi ne za gostujočo ekipo iz Frama. Le-ti so po 26. minutah igre morali za dve točki premagati domačine, ki so se dobro upirali do svoje 25. točke (25:27). Z dobro igro so Radenčani nadaljevali v drugem nizu, ki so ga dobili po 27. minutah (25:23). V začetku tretjega niza sta obe ekipi na novo sestavili šesterico igralcev na igrišču (OK Radenci: Felkar, Gumilar, Mihalič, Marič, Šemen, Škrjanec in libero Gabrijelčič; OK GOKOP Fram: Čop, Herman, Kirbiš, Leva, Mejal, Mulec in libero Ekart). V 24. minutah so gostje »strli« domačine (18:25) ter povedli z 2:1 v nizih. Zadnji, četrti niz pa je bil najkrajši in v 21. minutah so gostje iz Frama Radenčane premagali z devetimi točkami razlike (16:25). Pri gostih sta bila največ pri žogi Jan Mulec in Aljaž Herman, a pri Radenčanih Bogdan Marič in Nik Škrjanec.

Tekmo 11. kroga 3. državne odbojkarske lige v Radencih so omogočili: Občina Radenci, Radenska Radenci, Gostišče Larmonia Spodnja Ložnica pri Slovenski Bistrici, Servis – trgovina Geder Podgrad, Zavarovalnica Maribor, Erinox Radenci in trgovina Otomar Radenci.


Več v Šport