Povsem korektno delo volilnih odborov

Zavrnjen ugovor kandidata Antona Šonaje – Rezultati nadomestnih volitev ostajajo isti in so že uradni

Filip Matko, sreda, 4. februar 2015 ob 23:14
Volišče v radenskem gasilskem domu

Volišče v radenskem gasilskem domu

V Občini Radenci so v nedeljo, 1. februarja (v sredo, 28. januarja predčasne), potekale nadomestne volitve za dva člana občinskega sveta Občine Radenci, za tri člane sveta Krajevne skupnosti Kapela ter enega člana Krajevne skupnosti Radenci. Ugovor na objavljene neuradne rezultate volitev je vložil kandidat skupine volivcev, Anton Šonaja, v volilni enoti 1 oziroma v Krajevni skupnosti Radenci. V ugovoru je pavšalno navedel domnevne nepravilnosti pri delu volilnih odborov, ne da bi navedel, za kakšne nepravilnosti naj bi šlo.

Zatorej se je pod vodstvom predsednice, Mirjane Pintarič, Občinska volilna komisija Občine Radenci v sredo, 4. februarja popoldne, ponovno sestala, ob prisotnosti predlagateljice kandidatne liste skupine volivcev Nevenke Farič ter ponovno pregledala zapisnike volilnih odborov in ponovno preštela oddane glasovnice volivk in volivcev za vseh sedem kandidatk in kandidatov, ki so kandidirali na kandidatni listi v Krajevni skupnosti Radenci. Ob tem je OVK ugotovila korektno delo volilnih odborov, kot tudi ni ugotovila nikakršnih nepravilnosti. Zatorej objavljeni neuradni rezultati ostajajo isti in od 4.2.2015 veljajo za uradne: Sašo Zidar (Socialni demokrati) 193 glasov (30,68), Anton Šonaja (skupina volivcev) 149 glasov (23,69), Dominik Petko (Nova Slovenija-Krščanski demokrati) 99 glasov (15,74), Marija Grosman (Liberalna demokracija Slovenije) 61 glasov (9,70), Igor Prelog (Slovenska demokratska stranka) 50 glasov (7,95), Milan Nekrep (skupina volivcev) 48 glasov (7,63) in Jelka Hribar (Demokratična stranka upokojencev Slovenije) 29 glasov (4,61).

OVK je tako zavrnila ugovor kandidata Antona Šonaje, ki ima možnost vložitve pritožbe na Občinski svet Občine Radenci v roku 15 dni.


Več v Politika