Pohod ob dragocenih mokriščih ob reki Muri

Po mokriščih se je vila kača pohodnikov

Jože Žerdin, četrtek, 5. februar 2015 ob 08:10
Pohod ob svetovnem dnevu mokrišč

Pohod ob svetovnem dnevu mokrišč

Društvo za varstvo narave Tabrih Razkrižje, Društvo zveze društev Moja Mura, Društvo za opazovanje ptic Slovenije  in mednarodni odbor Naša Mura - Unsere Mur, je ob svetovnem dnevu mokrišč pripravilo pohod ob Muri z naslovom WWD 2015. Pohoda po murskih mokricah - mokriščih se je udeležilo veliko število pohodnikov iz Slovenije, Avstrije in Madžarske.

To je bil že 15 tovrstni zimski pohod, pri čemer je pohodnike pot vodila vzdolž reke Ščavnice in reke Mure pri Razkrižju. Ko so pohodniki vso začrtano pot po murskih mokricah prehodili, so se vrnili nazaj na prireditveni prostor Zavirje pri Ivanovem izviru pitne vode na Razkrižju.

Letošnji svetovni dan varstva mokrišč je imel temo »Mokrišča za našo prihodnost«. Prav v tem koncu Razkrižja je še vedno ohranjeno veliko mokrišč, pri čemer se vsi, ki so se udeležili pohoda, že nekaj let zavzemajo za ohranjanje mokrišč, katere so velikokrat pomemben člen pri ravnovesju v naravi, to je ob sušnem obdobju ali ob poplavah. V deželi ob Muri so najbolj cenjena, razpoznavna in obiskana mokrišča ob reki Muri.


Več v Narava