Lepi dosežki mladih karateistov iz Radencev in Gornje Radgone

Velenje gostilo 10. mednarodni turnir Nestla Žganka

Branko Košti, sreda, 18. februar 2015 ob 14:33
Karateisti KK Radenci

Karateisti KK Radenci

Na tradicionalnem, 10. Mednarodnem karate turnirju za pokal »Nestla Žganka 2015«, katerega je gostila prestolnica šaleške doline Velenje, so med 351 tekmovalci iz 46 klubov, sodelovali tudi karateisti in karateistke iz KK Radenci in KK Radgona. In to ne samo sodelovali, temveč so dosegli odlične rezultate, saj se je kar nekaj tekmovalk in tekmovalcev iz teh dveh klubov uvrstilo na zmagovalne stopničke in s tem potrdilo odlično delo z mladimi športniki v teh klubih.

Z osvojitvijo prvega mesta v svojih kategorijah so se najbolje odrezali Nejc Skotnik in Eva Jurinec, Sebastian Černela in Matevž Jurinec sta zmagala v kar dveh karegorijah, uspeh radenskih tekmovalcec pa je z osvojenim tretjim mestom dopolnil Sani Skotnik.

Na prvi mednarodni tekmi v letu 2015 so bili nadvse uspešni tudi tekmovalci iz Radgone. Prva mesta v svojih kategorijah in konkurencah osvojili: Blaž Klobasa, David Klobasa ter ekipa - dečki, v postavi: Blaž Klobasa, Kristijan Klemenčič in Aleks Klobasa. Druga mesta so osvojili: Blaž Klobasa, Aleks Klobasa, Florian Tobias Leithner, David Klobasa ter ekipno v postavi: Taj Cigola Kaučič, Ian Nejc Čurman in Nejc Sterniša. Tretje mesto pa so zasedli: Blaž Klobasa ter ekipa kadetov v postavi: Blaž Klobasa, Kristijan Klemenčič in Aleks Klobasa.


Več v Šport