Pripadniki Slovenske vojske »zavzeli« vas Banovce in Terme Banovci

Otroci so med drugim spoznali lik vojaka, njihova vozila in opremo, kar je bilo za otroke nedvomno najbolj zanimivo

Jože Žerdin, torek, 24. februar 2015 ob 13:03
Pripadniki Slovenske vojske v Banovcih

Pripadniki Slovenske vojske v Banovcih

V času zimskih počitnic je v Termah Banovci potekala Policijska akademija detektiva Frančeka. Tako so ob koncu tedna na Policijsko akademijo prišli tudi pripadniki Slovenske vojske, ki so se predvsem otrokom, ki so se udeležili Policijske akademije, predstavili s svojim voznim vojaškim parkom in opremo, ki jo uporabljajo pri urjenju, vajah in na vojaških misijah v tujini.

Otroci so med drugim spoznali lik vojaka, njihova vozila in opremo, kar je bilo za otroke nedvomno najbolj zanimivo. V Banovce so prišli pripadniki Slovenske vojske iz Murske Sobote, Maribora in Ljubljane, ki so otroke tudi »poučevali« kako se skrivati in gibati na terenu, da si zamaskiran in neopazen v miru ali v vojni. Predstavila se je tudi gorsko reševalna vojaška enota Slovenske vojske, ki je prikazala kako se je med drugim potrebno obnašati v gorah in kako se rešuje ponesrečence v gorah ob nesrečah.

Otroci so lahko poskusili pravo strelno orožje, se poskusili v streljanju na namišljeno tarčo in imeli borilne veščine. V Banovce se je pripeljal pravi vojaški ameriški avto – humer. Tako so vojaki in otroci spletli prijetne vezi, kajti poslej si bodo otroci, ko bodo videli na cesti ali kjer drugje vojaka s puško, bolj razumno predstavljali kaj pomeni Slovenski vojak za varovanje in zaščito države Slovenije ob morebitnem napadu. Vse kar so s strani Slovenske vojske otroci v Banovcih spoznali in videli jim bo prav gotovo še dolgo ostalo v spominu.


Več v Kultura in izobraževanje