Oddelek vrtca in zdravstvena ambulanta zaenkrat ostajata v hotelu Grozd

Hotel Grozd pri Mali Nedelji ima novega najemnika

Branko Košti, torek, 3. marec 2015 ob 17:15
Hotel Grozd Mala Nedelja

Hotel Grozd Mala Nedelja

Vodstvu OŠ in Vrtca Mala Nedelja je odleglo ob novici, da bodo kljub novemu najemniku Hotela Grozd (prvotno aMord), otroci enega oddelka vrtca, ki "gostujejo" v zgradbi hotela že kar nekaj let, lahko ostali tam tudi v bodoče. Okrožno sodišče v Murski Soboti je namreč stečajnemu upravitelju Radovanu Triplanu izdalo soglasje za podaljšanje najema poslovnih prostorov v hotelu za potrebe vrtca v izmeri 38.09 m2 za obdobje enega leta od 1.3.2015 oziroma do prodaje objekta.

Prav tako bo podaljšana najemna pogodba za prostore zdravstvene postaje, ki v hotelu zaseda prostore na površini 123,53 m2, prav tako za obdobje enega leta oziroma do prodaje zgradbe. Prostori zdravstvene postaje sicer večinoma samevajo, saj zdravnik k Mali Nedelji že dolgo ne prihaja, občasno, enkrat na štirinajst dni, obratuje le otroška zobna ambulanta.

Spomnimo:
Hotel Grozd (aMord), katerega gradnja je stala 2,5 milijona evrov in je bila v veliki meri financirana tudi s sredstvi EU, je zaprl svoja vrata v mesecu aprilu 2011 po nekaj manj kot dveh letih obratovanja. Upravljalka hotela, družba GHT Damor, je šla v stečaj, katerega vodi stečajni upravitelj Radovan Triplan, ki je v stečajnem postopku priznal 1,9 milijona evrov terjatev. Poskusi prodaje so bili neuspešni, zato je oddajal v najem posamezne prostore (bife, trgovino, kuhinjo in restavracijo). Pred približno letom in pol je bila podpisana najemna pogodba za celoten objekt, katere edina posledica je bila izgon še zadnje najemnice bifeja, ki je posloval dobro. Do odprtja hotela pa sploh ni prišlo, saj je bila zaradi nespoštovanja določil pogodbe s strani najemnika, najemna pogodba razveljavljena.

Hotel se še naprej prodaja po izklicni ceni 2,3 milijona evrov, vendar interesentov za nakup ni. Se je pa pojavil nov najemnik, podjetje Zemer iz Miklavža na Dravskem polju, ki naj bi prevzelo hotel že v mesecu marcu. Ob tem se postavlja vprašanje, kakšno je ozadje oz. kdo je v ozadju tega posla, saj se navedeno podjetje ne ukvarja s turizmom, ampak s posredništvom, ustanovljeno pa je bilo šele v sredini lanskega leta.

Kljub novemu najemniku je še vedno aktualna tudi prodaja, v kolikor se najde kompetenten kupec.


Več v Gospodarstvo