V trčenju tovornega in osebnega vozila, umrl voznik

Osebno vozilo je zapeljalo v jarek in se prevrnilo na streho, tovorno vozilo pa je po 50 metrih vožnje po obcestnem jarku pristalo na njivi

Prlekija-on.net, sreda, 11. marec 2015 ob 09:29
Cesta je bila od 8.15 do 12.45 zaprta za ves promet

Cesta je bila od 8.15 do 12.45 zaprta za ves promet

V sredo, 11. marca, okoli 8. ure, je bil OKC PU Maribor obveščen, da se je v kraju Žabjak, na regionalni cesti Ptuj - Lenart pripetila prometna nesreča, v kateri sta udeležena osebno in tovorno vozilo. Na kraj so bili napoteni reševalci, gasilci in policisti.

V prometni nesreči sta bila udeležena samo oba voznika, voznik osebnega vozila pa je v prometni nesreči umrl.

Do nesreče je prišlo, ko je 49-letnik iz okolice Ptuja izven naselja Žabjak z vozilom iz nepojasnjenega vzroka zapeljal v levo, preko bele ločilne prekinjene črte na nasprotno smerno vozišče, kjer je s prednjim levim delom vozila trčil v prednji levi del tovornega avtomobila s polpriklopnikom, ki ga je v tistem trenutku, iz nasprotne smeri, pravilno po svoji desni strani, pripeljal 57-letni voznik. Po trčenju je osebni avtomobil odbilo v desno preko desnega smernega vozišča in bankine v obcestni jarek, kjer ga je obrnilo na streho in je v jarku tudi obstalo. Tovorno vozilo s polpriklopnikom, naloženo s 16 m3 gramoza, je po trčenju zaradi poškodovanega prednjega levega kolesa zaneslo v levo, na nasprotno smerno vozišče in nato v obcestni jarek, kjer je s prednjim delom trčilo v betonski prepust dovozne poti k stanovanjski hiši. Za tem je tovorno vozilo zapeljalo preko omenjene dovozne poti na njivo, kjer je obstalo na kolesih.

Voznik osebnega avtomobila je v trčenju utrpel tako hude telesne poškodbe, da je na kraju nesreče umrl. Drugi voznik v nesreči ni bil poškodovan.

Ogled kraja prometne nesreče, ki ga je vodila dežurna preiskovalna sodnica Okrožnega sodišča na Ptuju, so ob navzočnosti dežurne okrožne državne tožilke iz ODT na Ptuju opravili policisti Postaje prometne policije Maribor. O ugotovitvah bodo policisti podali poročilo ptujskemu tožilstvu.

V letošnjem letu je na območju PU Maribor to že tretja smrtna žrtev v cestnem prometu. V lanskem letu so v primerljivem obdobju beležili dve.

Cesta Ptuj - Lenart je bila od 8.15 do 12.45 zaprta za ves promet, obvoz pa je bil urejen po lokalnih cestah.

Policija zaradi razjasnitve okoliščin prometne nesreče, morebitne očividce prometne nesreče naproša, da pokličejo na telefonsko številko 113.


Več v Črna kronika