Večnamenski prostor za različna druženja

V DOSOR-ju prenovljena kavarnica v pritličnih prostorih

Filip Matko, četrtek, 26. marec 2015 ob 16:37
Prenovljena kavarnica v DOSOR-ju

Prenovljena kavarnica v DOSOR-ju

Po otvoritvi DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, je v pritličnih prostorih doma, tik pred osrednjo restavracijo, bila urejena kavarnica. Po sedmih letih je že bil čas za spremembo in prenovo. Pobudo je podala natakarica Ruslana, direktorica Mateja Hauser pa je temu prisluhnila in pritrdila.

Zatorej je 24. marca popoldne, dan pred Materinskim dnevom, bila v DOSOR-ju otvoritev prenovljene prve domske kavarnice. To ne bo odslej le kavarnica, pač pa pravi večnamenski prostor za druženja, prireditve, predavanja in še kaj. To sta obljubili tudi direktorica DOSOR-ja Mateja Hauser in natakarica Andreja Klemenčič, ki sta ob otvoritvi imeli krajši nagovor, za tem pa sta skupaj prerezali trak na vhodu v prenovljeni večnamenski prostor.

Ob prenovi je bil zamenjan strop, ki je odslej v svetlo vijolični barvi. Stene so prebarvane na belo, kot je tudi barva novih zaves, zamenjano pa je bilo tudi pohištvo oziroma oprema. Odslej so to tapecirani stoli, ob daljši steni pa še sedežna garnitura. Manjkajo še vodila na vrhu sten, kajti predvideno je, da se bo galerijska domska avla z razstavljenimi eksponati različnih umetnikov v bodoče »podaljšala« v prenovljeno kavarnico.


Več v Družabno