Vsakdo mora imeti prijatelja...

Koncert Medgeneracijskega zbora v radenskem DOSOR-ju

Filip Matko, nedelja, 29. marec 2015 ob 11:50
Koncert Medgeneracijskega zbora v DOSOR-ju

Koncert Medgeneracijskega zbora v DOSOR-ju

Ob letošnjem Materinskem dnevu, 25. marca popoldne, so članice in člani Medgeneracijskega pevskega zbora DOSOR-ja, pod vodstvom zborovodkinje Suzane Divjak, z enournim koncertom polepšali stanovalkam in stanovalcem doma slavnostni dan v predprostoru domske knjižnice. Za popestritev pevskih točk je vmes brala pesmi znanih slovenskih pesnikov Simona Domjan, a svoje lastne pesmi je brala stanovalka Brigita Živec, ki šteje svoja leta že preko »devet križev«. Kot gostji na koncertu sta v duetu nastopili sestri Samantha in Gloria Orgolič od Negove. Srednješolka Samantha igra flavto, a devetošolka Gloria klarinet.

Naj ob tem spomnimo, da v DOSOR-ju, Domu starejših občanov Radenci, vodi Suzana Divjak več pevskih skupin: Pevsko skupino »Večerna zarja« sestavljajo stanovalke in stanovalci doma, v Pevski skupini »Navdih« prepevajo zaposlene v DOSOR-ju, k tema skupinama pa se občasno pridružijo še otroci zaposlenih (nekateri tudi z instrumenti: harmonika, kitara, klavir) in tedaj zapojejo kot pravi Medgeneracijski pevski zbor. In tako je bilo na praznični Materinski dan.

Stanovalke in stanovalci doma ter drugi gostje na koncertu, med temi članice in člani DOSOR-jeve literarne skupine, so bili izredno navdušeni nad koncertom, kar so nagradili z gromkim ploskanjem, a pri nekaterih pesmih so se pridružili s svojim petjem.


Več v Kultura in izobraževanje