Dan za spremembe povezuje ljudi

Ta dan je namenjen ozaveščanju prebivalstva do solidarnosti do drugih in drugačnih ljudi, še posebej pa tistih, ki se znajdejo v težkih življenjskih situacijah

Bojan Sobočan, nedelja, 29. marec 2015 ob 23:46
Dan za spremembe

Dan za spremembe

V soboto, 28. marca, je v Murski Soboti na Trgu kulture potekal Dan za spremembe, ki poteka pod okriljem Slovenske filantropije. V Murski Soboti so se zbrali člani nevladnih organizacij in društev, ki delujejo na področju prostovoljstva, solidarnosti in pomoči potrebnim ljudem. Ta dan je namenjen ozaveščanju prebivalstva do solidarnosti do drugih in drugačnih ljudi, še posebej pa tistih, ki se znajdejo v težkih življenjskih situacijah. Po celotni Sloveniji potekajo številne in različne akcije.

Pogovarjali smo se z učiteljico Osnovne šole I v Murski Soboti, ki nam je zaupala, da na njihovi šoli posvečajo zelo veliko pozornosti prostovoljstvu. Tako so učenke same več ali manj zbrale in pripravile vse, kar je bilo potrebno za ureditev stojnice. Prav tako, so jo same predstavljale. Zraven tega so samoiniciativno pripravile še zanimive in zabavne igre za otroke.

Društva, ki so se zbrala na Trgu zmage v Murski Soboti so zbrala različne predmete, igrače, oblačila, knjige in številne druge predmete, ter jih po simbolični ceni 50 centov in več ponudila v nakup obiskovalcem. Vsi zbrani prispevki bodo namenjeni šolskim skladom.


Več v Kultura in izobraževanje