Pobuda skupine občank obrodila sadove

Velikonočna razstava v nekdanjih prostorih gostišča Jež

Filip Matko, ponedeljek, 30. marec 2015 ob 19:13
Velikonočna razstava v Boračevi

Velikonočna razstava v Boračevi

V Boračevi, v Občini Radenci, je pobuda skupine občank pod vodstvom Natalije Rihtarič obrodila bogate sadove, kajti iz leta v leto je velikonočna razstava obširnejša in bogatejša. Letos so jo pripravili v soboto, 28. marca, na ogled pa je bila naslednji dan.

Tradicionalna velikonočna jajčka so v prostorih Doma za medgeneracijsko druženje Boračeva (nekdanje gostišče Jež) razstavili: družina Rihtarič, družina Prša, Zdenka in Larisa Šafarič, Kaja in Taja Rihtarič na velikonočni veji, a kar kokoško v košarici Nataša Lipič. Matjaž in Jošt Ros sta razstavila živega zajčka. Z velikonočno košarico se je predstavila Angela Bračko, a lepe prtičke z velikonočnimi motivi so prispevale Andreja Škrlec, Anica Leben in Anica Poznič ter kvačkane copatke Radmila Radojević. Umetne rože je razstavila Neža Kos, pletenine Ana in Metka Hamler, a kvačkane dekoracije Dragica Zemljič. Z različnimi velikonočnimi izdelki so sodelovali še učenci Osnovne šole Radenci in Osnovne šole Kapela ter vrtca, članice Kulturno umetniškega društva Bubla Radenci in članice Društva podeželskih žena Gornja Radgona, lončarstvo Karla Šalamona iz Fikšinec in Reflex Gornja Radgona.

Velikonočno pecivo sta predstavili družina Rihtarič in Sabina Pelcl, potice pa Nataša Ros, Gela Pelcl in Zinka Flegar. Velikonočne kruhke sta spekli Emilija Lipič in Milena Ros, pekarske izdelke pa je prispeval tudi murskosoboški Mlinopek. Pridelke čebel sta predstavila Andrej in Blaž Zemljič, a mesne velikonočne izdelke je predstavila kar Panvita. Sodelovala je tudi Kmetijska zadruga Lenart, dijaki Srednje šole za gostinstvo in turizem Radenci pa so predstavili celoten velikonočni pogrinjek oziroma meni.


Več v Kultura in izobraževanje