Cvetna nedelja v Ljutomeru

S cvetno nedeljo se začne neposredna priprava na Veliko noč, ki je največji praznik v krščanstvu, in uvaja dneve velikega tedna

Nuša Novak, ponedeljek, 30. marec 2015 ob 22:48
Cvetna nedelja v Ljutomeru

Cvetna nedelja v Ljutomeru

V nedeljo, 29. marca, na cvetno nedeljo, so se pri deseti sveti maši, ki jo je daroval župnik Andrej Zrim, v somaševanju kaplana Zorana Carja ter duhovnega pomočnika msgr. Izidorja Veleberija, zbrali verniki v velikem številu pred Florjanovo kapelo v Ljutomeru. Sveta maša se je pričela s slovesnim prihodom ministrantov s križem in blagoslovom številnih presmecev in zelenja, ki so jih prinesli v pozdrav Jezusu. Nato pa je sledilo branje evangeljskega poročila o Jezusovem trpljenju.

Cvetna nedelja, je nedelja pred veliko nočjo. S cvetno nedeljo se začne neposredna priprava na Veliko noč, ki je največji praznik v krščanstvu, in uvaja dneve velikega tedna.

Prvi dan velikega tedna je cvetna nedelja ali oljčna nedelja, ko bogoslužje poudarja Jezusov slovesni vhod v mesto Jeruzalem. To je dan navdušenja in veselja, saj prihaja med nas Jezus – Mesija, zato je še kako zelo pomembno, da se pripravimo na njegov prihod.

Na to prečudovito sončno nedeljsko dopoldne, so tako vsi po končani sveti maši, toplino in sonce v pričakovanju Velikonočnih praznikov, ponesli v svoja srca in v svoje družine.


Več v Kultura in izobraževanje