Razstava velikonočnih dobrot in ročnih del je privabila množico obiskovalcev

Pri Sv. Juriju ob Ščavnici že 23. Velikonočna razstava

Branko Košti, sreda, 1. april 2015 ob 19:44
23. Velikonočna razstava pri Sv. Juriju ob Ščavnici

23. Velikonočna razstava pri Sv. Juriju ob Ščavnici

Na letošnji, že 23. razstavi velikonočnih dobrot in ročnih del, ki so jo ob pomoči Kmetijske svetovalne službe KGZ Murska Sobota, v večnamenskem prostoru ob župnišču v Sv. Juriju ob Ščavnici, pripravile prizadevne članice Društva podeželskih žena Sv. Jurij ob Ščavnici, je bilo razstavljenih 250 izdelkov in eksponatov iz pridnih rok  Vide Čuš, Zefike Horvat, Silve Kocbek, Katice Kosi, Marjane Kotnik, Ivanke Lovrec, Slavice Raščan, Hermine Siefried, Pepike Slekovec, Bebe Šafarič, Dragice Zamuda, Helene Žajdela in Hede Živko.

Ker je razstava posvečena Veliki noči, so bile razstavljene jedi in eksponati značilni za velikonočni čas in večina teh jedi sodi v košaro za velikonočni blagoslov. Poleg velikonočnih dobrot, presmecev in cvetja, so bili na ogled tudi izdelki domače obrti, tako da so svoj delež k razstavi prispevali tudi moški. Vsako leto pa pripravijo razstavo jedi, ki so bile v preteklosti pogosto na mizah, predvsem na podeželju. Letos so za razstavo pripravile jedi iz fižola in ob tem izdale tudi knjižico receptov, v katerih je predstavljeno 28 jedi iz te stročnice.

O pridnosti, sposobnosti in marljivosti kmečkih žena, so se na ogledu razstave preteklo soboto in na cvetno nedeljo, prepričali številni obiskovalci, med njimi tudi župan Miroslav Petrovič in domači župnik Boštjan Ošlaj. Mnogi so nekaj dobrot odnesli tudi s seboj, saj jih je bilo veliko naprodaj. Množičnega obiska so bile vesele tudi članice Društva podeželskih žena Sv. Jurij na čelu z neutrudno predsednico Emo Lančič.


Več v Kultura in izobraževanje