Članice Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri DU Ljutomer na velikonočni razstavi v Radencih

Razstava je na ogled v hotelu RADIN od 30.3.2015 do 7.4.2015

Prlekija-on.net, sreda, 1. april 2015 ob 20:39
Velikonočna razstava v Radencih

Velikonočna razstava v Radencih

V ponedeljek, 30.3.2015, smo članice Sekcije za ohranjanje kulturne dediščine pri DU Ljutomer že 3 leto (od vsega začetka) sodelovale na razpisu »Velika noč in ročna dela«, ki jo organizira Zdravilišče Radenci v hotelu Radin. Na razstavi se predstavijo različna društva tega območja (do 10 društev). Udeleženke predstavljamo ročna dela različnih tehnik.

Naše članice pa smo se še poleg bogatih ročnih del potrudile, saj smo spekle značilne dobrote, ki so jih nekoč dale naše mame v košaro kot ŽEGEN. To so potica, bider, pletenica, bosman, kruh, beli in rženi, hren, jajčka, klobasa. V košari ne manjka niti šunka s kožo in brez kože ter klobase, ki je vse te mesne izdelke donirala Mesnica Kolar iz Pristave. Tudi Mesnica Podplatnik nam je podarila šunko.

Letos smo se članice odločile, da bomo »dežurale« na razstavi, seznanjale obiskovalce z našimi izdelki, če jih bo kaj zanimalo. Prav tako pa bomo vse te dobrote ponujale obiskovalcem, da ne bo samo na ogled, temveč bo tudi na pokušino. Tako bo razstava postala »živa« in bo dobila dušo.

Naše članice pa so prave mojstrice v izdelovanju ročnih del. Starost v skupini je od 58 do 80 let. Na razstavi je veliko izdelkov iz vezenin, kvačkanih prtov, zajčkov, pirhov in še veliko drugih lepih in unikatnih izdelkov. Imamo tudi knjigo vtisov, da nam obiskovalci zapišejo svoje vtise.

Razstava je na ogled v hotelu RADIN od 30.3.2015 do 7.4.2015.

Oglejte si jo!

Vodja skupine Danica Makoter


Več v Kultura in izobraževanje