Evangeličansko predpraznično bogoslužje

Tudi za verujoče augsburške veroizpovedi poskrbljeno

Filip Matko, četrtek, 2. april 2015 ob 08:51
Evangeličansko bogoslužje v DOSOR-ju

Evangeličansko bogoslužje v DOSOR-ju

Enkrat mesečno se v kapelici DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, opravi božja služba tudi za stanovalke in stanovalce doma, ki so evangeličanske veroizpovedi. Božjo službo opravi kaplan Igor Vukan Omar, prihaja pa iz evangeličanske cerkvene občine augsburške veroizpovedi v Selu na Goričkem v Prekmurju.

Pred prihajajočim krščanskim praznikom – Veliko nočjo – je bila evangeličanska božja služba posebej opravljena v torek, 31. marca popoldne. Kaplana Igorja Vukana Omarja je tokrat spremljal še Miran Čarni, ki z igranjem kitare spremlja verujoče pri petju nabožnih pesmi. Tokratni verski obred je bil še posebej slovesen, kajti vsi so opravili skupinsko spoved ter prejeli svečano večerjo.

Verskem obredu v domski kapelici je sledilo še tradicionalno druženje obiskovalcev evangeličanske božje službe v sosednjem prostoru, v kavarnici Traminček. S pecivom, makovo in orehovo potico, ter brezalkoholnimi napitki  jim je postregla Andreja Klemenčič, a Marija Slavič je iz svojega vinograda oziroma kleti prispevala žlahtno kapljico, ki jo vsako leto skrbno pridelata z možem, vinskim vitezom Alojzem Slavičem.


Več v Kultura in izobraževanje