Popoldansko kuhanje Eme in Pavla

Krompirjevo zloženko ponudili »Stanovalci stanovalcem«

Filip Matko, četrtek, 2. april 2015 ob 08:59
Serviranje popoldanske krompirjeve zloženke

Serviranje popoldanske krompirjeve zloženke

Zadnji torek tretjega meseca, bilo je to 31. marca, sta se v etažni domski kuhinji v pritličju DOSOR-ja, Doma starejših občanov Radenci, stanovalca Ema Matijevič in Pavle Zvara lotila kuharskih spretnosti. Odločila sta se pripraviti krompirjevo zloženko. Kajti pod delovnim naslovom »Stanovalci stanovalcem« je gospodinja Mojca Kumlanc prepustila kuharsko ustvarjalnost stanovalskemu paru.

Tako je stanovalec Pavle najprej olupil krompir, ga razrezal na oblice ter dal kuhat. Stanovalka Ema pa se je odločila pripraviti govedino. Ohlajeno meso je namreč razrezala na kockice, a Pavle se je lotil rezanja zelenjave. Na drobno narezani drobnjak je zmešal v kozici, skupaj s sladko in kislo smetano, k temu pa dodal še narezano zelenjavo (drobnjak, paprika, čebula, česen) in začimbe (sol, poper, rožmarin, timijan). Kuhani krompir v oblicah in kockice govedine  je vsipal na pekač, prelil z zelenjavno smetano ter porinil v pečico.

Med pečenjem krompirjeve zloženke, kar je trajalo okrog 30 minut, je Pavle pripravil še na drobno narezan peteršilj za posip, krožnike in vse za serviranje popoldanskega toplega posladka pa gospodinja Mojca. Ob serviranju je dodala k vsakemu krožniku krompirjeve zloženke (v šali so jo poimenovali »Emina zloženka svetega Pavla«) še kozarček belega vina s Kapelskih goric.


Več v Družabno