Ivek odhaja v Ljubljano

Že drugi dan po objavi so iz kabineta Varuhinje človekovih pravic poklicali organizatorja knjižne predstavitve, saj je Varuhinja ganjena članek prebrala in se Iveku želi oglasiti

Prlekija-on.net, sobota, 4. april 2015 ob 08:021
Ivek Vrhar

Ivek Vrhar

Posledica našega zapisa o predstavitvi knjige Moje življenje, avtorja Iveka Vrharja, v katerem smo tudi omenili, da želi avtor knjižnega prvenca zadnji izvod osebno podariti varuhinji človekovih pravic, ki se po njegovem, odločno poteguje za ljudi, kot je bil sam nekoč, je naletel na nepredvidljiv odziv. Že drugi dan po objavi so iz kabineta Varuhinje človekovih pravic poklicali organizatorja knjižne predstavitve Mladinski center Prlekije-združenje NVO, socialno podjetje ter zaprosili za Ivekov točen naslov, saj je Varuhinja ganjena članek prebrala in se mu želi oglasiti.

Gospa Vlasta Nussdorfer je zapisala: "Spoštovani gospod Ivek, z ganjenostjo sem danes prebrala zapis o tem, da ste praznovali in izdali knjigo. ČESTITAM in vabim, da se spoznava. S SPOŠTOVANJEM." Tako je Ivek Vrhar prejel povabilo k njej v Ljubljano, v partnerstvu prleškega mladinskega centra in Občine Ljutomer bo obisk tudi realiziran. Že v bližnji prihodnosti pa je tudi pričakovati, da bo Varuhinja človekovih pravic Vlasta Nussdorfer obiskala tudi Prlekijo in si ob Ivekovem spremstvu seveda ogledala kompleks MC na Spodnjem Kamenščaku, ljutomerski muzej in sprejeta pri ljutomerski županji mag. Olgi Karba. Nakar bo organiziran tudi posvet o varovanju človekovih pravic v sedanjih kriznih časih še posebej na tukajšnjem demografsko ogroženem območju.

Foto in tekst: Jožef Makoter


Več v Kultura in izobraževanje